Αίγιο -Μεταφορά Τμήματος Φυσικοθεραπείας:«Κραυγαλέα περίπτωση παράνομης πράξης»

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας έφτασαν, η Αίτηση Ακύρωσης και Αναίρεσης – Αναστολής του ΠΔ για τη μη μεταφορά του Τμήματος Φυσικοθεραπείας Αιγίου στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

φυσικοθεραπεία

Nομικά αντίμετρα στο Προεδρικό Διάταγμα, που διαδέχθηκε την κυβερνητική απόφαση, και το οποίο επιτρέπει τη μεταφορά του Πανεπιστημιακού Τμήματος Φυσικοθεραπείας από το Παράρτημα του Αιγίου στη έδρα του Πανεπιστημίου στο Ρίο, κατέθεσαν και εγγράφως χθες στο πρωί, ο Δήμος Αιγιάλειας και η Συντονιστική Φορέων.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας έφτασαν, η Αίτηση Ακύρωσης και η Αίτηση Αναίρεσης – Αναστολής του ΠΔ με πλειάδα επιχειρημάτων, που υπογράφει ο συνεργαζόμενος Δικηγόρος Αθηνών Βασίλης Παπαγεωργίου.

Με βάση τα έγγραφα – που έχει στη διάθεσή της και αποσπάσματά τους δημοσιεύει η «Π»- σε αυτά αναφέρονται, ως συμμέτοχοι το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, ο Δημ. Κανελλόπουλος (ιατρός ΕΣΥ – διευθυντής Ορθοπαιδικής Κλινικής) και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου, και υπογραμμίζεται ότι ο Δήμος Αιγίου συνέβαλε αποφασιστικά και ουσιαστικά στη παραχώρηση 70 στρ. κτισμάτων και εγκαταστάσεων της Χαρτοποιία, από το 2007 και έκτοτε μέχρι σήμερα έχουν φοιτήσει περίπου 3.000 φοιτητές, έχουν αποφοιτήσει 2.500 εξ αυτών πολλοί με μεταπτυχιακό δίπλωμα, σήμερα η ενεργή φοιτητική κοινότητα υπολογίζεται πλέον των 1.000 σπουδαστών και κάθε έτος εισέρχονται τουλάχιστον 170 νέοι και καταλήγει ότι η Φυσικοθεραπεία Αιγίου συγκαταλέγεται στις 10 καλύτερες Σχολές του Πανεπιστημίου Πάτρας από πλευράς πλήρωσης θέσεων με την αντίστοιχη υψηλή βάση, γεγονός που αποδεικνύει τα υψηλά ακαδημαϊκά της κριτήρια. Η βάση εισαγωγής, δε, φέτος ήταν το «15» και υπερκαλύφθηκαν οι προσφερόμενες θέσεις συστηματικά. Επίσης ότι έκαναν πρακτική άσκηση στα κλινικά τους εργαστήρια και στα τρία Νοσοκομεία της Αχαΐας (Αίγιο, Ρίο, Αγιος Ανδρέας), με ιδιαίτερα γκρουπ στην Ορθοπαιδική Κλινική Αιγίου.

φυσικοθεραπεία φυσικοθεραπεία

Επί της ουσίας στην προσφυγή προς το ΣτΕ, επακριβώς, αναφέρεται:

«Το Στρατηγικό σχέδιο για την Ακαδημαϊκή και Ερευνητική Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών», «ενεκρίθη» από την εκπονήσασα αυτό, Σύγκλητο του καθού ΑΕΙ (22-3-2021) και στην συνέχεια διεβιβάσθη στο Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης και «ενεκρίθη» (11.5.2021), χωρίς να έχει τεθεί αρμοδίως το σχετικό ερώτημα και άνευ ουδεμιάς απόφασης της καθής υπουργού. Η Γενική Γραμματεία της Ανωτάτης Εκπαίδευσης της Υπουργού παραδέχθηκε ότι δεν είχε υποβληθεί εκ μέρους της Υπουργού το ειδικό αυτό ερώτημα στη ανωτέρω διαδικασία διατύπωσης γνώμης, όπως απαιτεί το άρθρο 5 παρ.2 του ανωτέρω νόμου, με την επισήμανση -αιτιολόγηση της παράλειψης αυτής ότι «οι προθεσμίες είναι ενδεικτικές. Η προσβαλλόμενη πράξη, συνιστά κραυγαλέα περίπτωση παράνομης, αντιφατικής και ατυχούς προσπάθειας υιοθέτησης και υλοποίησης μη νομίμων και «ατεκμηρίωτων» αιτημάτων-προτάσεων που διατυπώθηκαν, από το υπόχρεο προς γνώμη όργανο, χωρίς την προηγούμενη χρονικά και διαδικαστικά θέση αρμοδίως σχετικών ερωτημάτων και πρόσκληση προς απάντηση, προς το αποφασίζον όργανο επί των απαιτήσεων και προϋποθέσεων που θέτει ο νομοθέτης και επίσης επιβεβαίωση της υπέρβασης της σχετικής νομοθετικής εξουσιοδότησης. Προσφεύγουμε ενώπιον του Δικαστηρίου Σας και ζητούμε την ακύρωσή της, κατά το σκέλος που μεταφέρεται η έδρα του ανωτέρω Τμήματος από το Αίγιο στην Πάτρα».