Αναστέλλεται η λειτουργία της Εθνικής Πινακοθήκης μετά το επεισόδιο με τον βουλευτή της Νίκης
Η Πινακοθήκη αναφέρει ότι θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση εντός της ημέρας με περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό και τις επόμενες ενέργειες.

Η Εθνική Πινακοθήκη ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία της έπειτα από επίθεση σε έργα τέχνης από τον βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης του κόμματος “Νίκη”, Νικόλαο Παπαδόπουλο. Σε ανακοίνωσή της, η Πινακοθήκη αναφέρει ότι θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση εντός της ημέρας με περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό και τις επόμενες ενέργειες.
Αυτή η εξέλιξη προκαλεί έντονη ανησυχία, καθώς η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και των έργων τέχνης είναι ζωτικής σημασίας. Η επίθεση σε έργα τέχνης δεν είναι μόνο μια πράξη βανδαλισμού, αλλά και μια προσβολή στην πολιτιστική ταυτότητα και την ιστορία. Η Εθνική Πινακοθήκη, ως ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς φορείς της χώρας, φιλοξενεί σημαντικά έργα τέχνης που αφορούν όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.
Οι αρμόδιες αρχές θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των έργων τέχνης και να αποτραπεί οποιαδήποτε παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τροχαίο στον Βόλο: Πέθανε και ο πατέρας του 32χρονου
Πάτρα: Οι απολογίες μαθητών για το «ύποπτο» ποτό σε πενθήμερη εκδρομή
Υπόθεση Πισπιρίγκου: Τι απαντά ο Οθωνας Παπαδόπουλος για ανάληψη της υπεράσπισής της
Πάτρα: Μαζικός πλειστηριασμός ακινήτων της «5Ε», πως σώθηκε από «πλιάτσικο»
Αντιστροφή μέτρηση για τον ανασχηματισμό-Ποια ονόματα ακούγονται
Φόρος μεταβίβασης: Πρώτη κατοικία και φοροαπαλλαγή, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Πάτρα: Το τρένο παρέσυρε αυτοκίνητο που είχε παρκάρει σχεδόν πάνω στις γραμμές
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News