Χωματερή και πυριτιδαποθήκη με σύγχρονους «Νέρωνες» να αδιαφορούν
Ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος είναι εκπρόσωπος δημοτικής παράταξης «Νέα Πάτρα-Ν. Νικολόπουλος».
Στον απόηχο της πυρκαγιάς, που βίωσε η περιοχή του Γηροκομείου στην Πάτρα, να δώσουμε συγχαρητήρια στους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας, κ.ά. για την άμεση αντιμετώπιση και την αποτροπή απώλειας ανθρώπινης ζωής και περαιτέρω καταστροφής δομών και ιδιοκτησιών.
Οφείλουμε, όμως, να μιλήσουμε με την γλώσσα της αλήθειας, αποτυπώνοντας τις ευθύνες Κράτους, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά κι όλων ημών ως πολίτες. Το εύκολο είναι να ρίχνει ο ένας την ευθύνη στον άλλο. Να βγάζουμε καταγγελτικές ανακοινώσεις, να μιλάμε για υποστελέχωση Υπηρεσιών και έλλειψη οικονομικών πόρων, αλλά στην ουσία να θέλουμε έξω από το σπίτι μας κι έναν πυροσβέστη!
Ας τοποθετηθούμε, κριτικά, για ενέργειες που οφείλαμε όλοι να έχουμε πάρει, για την πρόληψη. Οφείλουμε να καθαρίζουμε τις οικίες μας από ξερά χόρτα, κλαδιά, οικόπεδα, όχι λόγω της επιβολής προστίμου, αλλά από πρόληψη. Να βγάλουμε Σύστημα Πυρόσβεσης π.χ. τροχηλάτης μονάδας αφρού-νερού, σε οικίες δίπλα σε δάση.
Οφείλει, όμως, κι ο Δήμος να πραγματοποιεί καθαρισμούς και αποψιλώσεις δημόσιων χώρων, με στόχο τον περιορισμό του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.
Οφείλει να επιβάλει προβλεπόμενα πρόστιμα στους ασυνείδητους πολίτες, που εναποθέτουν σε κάθε γωνιά σωρούς κλαδεμάτων, δίπλα σε κάδους απορριμμάτων. Αποτελεί υποχρέωσή του να προσλάβει έκτακτο προσωπικό για Πυρασφάλεια, Απρίλιο κι όχι Αύγουστο.
Οφειλε ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή να μην αποκρύπτει τα πραγματικά στοιχεία, όταν καλέστηκε από πταισματοδίκη (2021) για τα αστικά δάση.
Αλλά, η πραγματικότητα άλλο έδειξε. Χάσαμε ένα πνεύμονα της πόλης. Αραγε, γιατί δεν εισακούστηκαν οι προτάσεις της «Νέας Πάτρας» για άμεσο καθαρισμό αστικών δασών (π.χ. Δασυλλίου, Γηροκομείου, κ.ά.) από σκουπίδια και ξερά χόρτα.
Για την τοποθέτηση δεξαμενών νερού και πυροσβεστικών κρουνών. Για την σύνταξη μελέτης πυρασφάλειας από ευρωπαϊκά προγράμματα. Για αστικά πάρκα, δίνοντας τη δυνατότητα για γυμναστική, διαδρομές ποδηλάτου, παιδική χαρά, κ.ά.
Για σύσταση και εκπαίδευση ομάδας εθελοντών.
Η φωτιά του Γηροκομείου, όπως δημοσιογραφικά αποκαλύπτεται, οφείλεται σε ακαθάριστο οικόπεδο που έχει κατασχεθεί από τράπεζα. Και το ερώτημα είναι γιατί δεν εφαρμόστηκε ο νόμος από τον Δήμο και να αποσταλεί στην τράπεζα το αναλογούντα ραβασάκι, για πληρωμή του; Φοβήθηκε μην διαταράξει τη κερδοφορία της; Ποια συμφέροντα, τελικά, εξυπηρετεί, του λαού ή τραπεζών;
Και επειδή βρισκόμαστε σε μια εποχή του παραλόγου, βλέπουμε πολίτες με ψεκαστήρα να σώζουν δήθεν τον λαό, όπως ανακοίνωσε πολιτικό κόμμα, αλλά μήπως θα πρέπει να καταργήσουμε και την Πυροσβεστική στον Δήμο Πατρέων;
Γιατί ως Δήμος δεν θέλαμε δημοτική Αστυνομία και τους 103 νέους, που θα συνέβαλαν στην επιβολή αναλογούντων προστίμων σε δημότες που παρανομούν και εναποθέτουν κλαδέματα σε κάθε γωνιά; Θέλουμε τους πολίτες ελεύθερους, με την κακή έννοια του όρου, να κάνουν ασύδοτα ότι θέλουν και να διασπείρουν καύσιμη ύλη; Και μετά να ζητάμε το κράτος να αποζημιώσει για τις καταστροφές, που θα υποστούν άλλοι συμπολίτες!
Τι υποκρισία κύριοι της Μαιζώνος. Αντί να οργανώσετε έναν Δήμο και της Υπηρεσίες του, προς όφελος της κοινωνίας, τον θεωρείτε κομματικό αποκούμπι. Και βέβαια δεν μιλάω για οργάνωση, αντιγράφοντας το καθεστώς Κιμ Γιονγκ Ουν, πώς να στέλνουμε τα δικά μας απορρίμματα, κλαδέματα κ.ά. με μπαλόνια σε όμορους Δήμους, όπως γίνεται μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας.
Οργάνωση το πότε και το πώς θα μαζεύονται τα ογκώδη αντικείμενα (έπιπλα, στρώματα, καρέκλες, τραπέζια κ.λπ.), αλλά και απόβλητα κήπου (κλαδέματα, γκαζόν κ.ά.) όπου απαιτούν ειδική διαχείριση στην απόρριψη τους.
Για τα παραπάνω χρειάζεται βούληση.
Που, δυστυχώς, κύριοι της «Λαϊκής Υποκρισίας» δεν την έχετε.
Για αυτό η Πάτρα είναι γεμάτη, από άκρη σε άκρη, μια μεγάλη πυριτιδαποθήκη, με κάθε είδους σκουπίδια και ξερόκλαδα.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News