Έγκλημα στο Λόγγο: «Κλειδί» μια…ανώνυμη επιστολή;

Οι εξελίξεις γύρω από το ανεξιχνίαστο τριπλό φονικό του Λόγγου

Έγκλημα

Το τριπλό φονικό του Λόγγου πριν 17 χρόνια είναι η μοναδική ανεξιχνίαστη υπόθεση που εκκρεμεί στην Εισαγγελία Αιγίου, ενώ το πρωτοσέλιδο της Κυριακάτικης «Π» προκάλεσε αίσθηση, καθώς αρκετά ΜΜΕ της Αθήνας αναπαρήγαγαν το ρεπορτάζ του υπογράφοντος.

Χθες, ο δημοσιογράφος, Αρης Σπίνος, με βάση την δική του πληροφόρηση, ανέφερε στην ιστοσελίδα «Εδώλιο 5» ότι η ανακίνηση της υπόθεσης, που βγήκε και μπήκε 3 φορές στο αρχείο της Εισαγγελίας Αιγίου, σχετίζεται με μία ανώνυμη επιστολή που εστάλη πριν δύο μήνες στην ΕΥΠ με νέα στοιχεία, στην οποία κατονομάζεται ο ηθικός αυτουργός των δολοφονιών του 66χρονου Ελληνοαιγύπτιου επιχειρηματία, Μιχάλη Ζουμπατλή, του 40χρονου γιου του, Νίκου, και της συζύγου του, Καλλιόπης-Φανής, 59 χρόνων.

Και στο δικό μας ρεπορτάζ γινόταν φυσικά λόγος για συνδρομή της ΕΥΠ στην εξιχνίαση της υπόθεσης, αλλά και άλλων μυστικών υπηρεσιών, αναφέραμε δε χαρακτηριστικά ότι προσπαθούν να πιασθούν από κάπου, για να ξετυλίξουν το κουβάρι της τριπλής στυγερής δολοφονίας του διαμαντέμπορου, Ζουμπατλή, της συζύγου και του γιου του.

Ακόμη και σήμερα, 17 χρόνια αργότερα, στους Εισαγγελικούς κύκλους του Αιγίου συζητείται η υπόθεση και μάλιστα δεν έχουν φύγει οι υποψίες για τον εκτελεστή του ακριβού «συμβολαίου θανάτου», ο οποίος, όμως, είχε παρουσιάσει εκείνη την περίοδο ισχυρό άλλοθι.

Ο δράστης είχε ενεργήσει με επαγγελματισμό και «κρύο αίμα» και είχε καταφέρει να μην αφήσει ίχνη. Πάντως, αστυνομικές πηγές σήμερα τονίζουν ότι «δυστυχώς, τις πρώτες μέρες δεν ακολουθήθηκε ο ενδεδειγμένος δρόμος στις έρευνες και χάθηκε πολύτιμος χρόνος, που ήταν αρκετός, για να μείνει ανεξιχνίαστο το έγκλημα…».

Σημειωτέον, ότι ο Μιχάλης Ζουμπατλής είχε άριστες διαπροσωπικές σχέσεις με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Πέτρο, που ένα χρόνο νωρίτερα (2004) είχε σκοτωθεί σε πτώση ελικοπτέρου Σινούκ που είχε ως προορισμό το Αγιο Ορος. Ο μακαριστός Πατριάρχης παρείχε διευκολύνσεις στον Ελληνοαιγύπτιο επιχειρηματία την περίοδο του πολέμου στο Ιράκ (αγορά χρυσού, διαμαντιών, κ.λπ.), εξ’ ου και η εμπλοκή ξένων μυστικών υπηρεσιών στην υπόθεση…