Εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές στην Αιτωλοακαρνανία – Συλλήψεις και ταυτοποιήσεις δραστών

Συνελήφθη χθες στο Μεσολόγγι ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες κλοπές.

Εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές στην Αιτωλοακαρνανία – Συλλήψεις και ταυτοποιήσεις δραστών

Σε τρεις υποθέσεις κλοπών που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στην Αιτωλοακαρνανία έβαλε τέλος η έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Μεσολογγίου, οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψη ενός άνδρα και στην ταυτοποίηση τεσσάρων ακόμα εμπλεκόμενων ατόμων.

Ειδικότερα, συνελήφθη χθες στο Μεσολόγγι ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες κλοπές. Παράλληλα, σχηματίστηκε δικογραφία για τον ίδιο λόγο σε βάρος τριών ακόμη ημεδαπών ανδρών, ενώ τέταρτος κατηγορούμενος διώκεται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν, προχθές το απόγευμα, ο συλληφθείς εισήλθε παράνομα σε εγκατάσταση εταιρείας στο Μεσολόγγι και έκλεψε το κινητό τηλέφωνο υπαλλήλου από σταθμευμένο όχημα. Οι αστυνομικοί, μετά από αναζητήσεις, τον εντόπισαν χθες το μεσημέρι να επιβαίνει σε όχημα μαζί με τους άλλους τρεις κατηγορούμενους. Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και οι επιβαίνοντες προσήχθησαν, με τον βασικό ύποπτο να συλλαμβάνεται για την κλοπή.

Κατά την προανάκριση, αποκαλύφθηκε ότι στις 12 Ιουλίου ο ίδιος και οι τρεις συνεργοί του είχαν μεταβεί στην ίδια εταιρεία και είχαν αφαιρέσει τέσσερα ελαστικά αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας του ίδιου υπαλλήλου. Επιπλέον, στις 10 Ιουλίου, οι τρεις συνεργοί είχαν διαρρήξει τον προαύλιο χώρο οικίας στο Ξηρόμερο και είχαν κλέψει δύο χορτοκοπτικά και ένα αλυσοπρίονο συνολικής αξίας 1.500 ευρώ. Τα αντικείμενα αυτά στη συνέχεια πωλήθηκαν στον πέμπτο κατηγορούμενο στο Μεσολόγγι.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν το κλεμμένο κινητό, τα ελαστικά και τα εργαλεία, τα οποία και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους. Επίσης, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης των κλοπών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιτωλοακαρνανίας, στην παράλληλη έδρα του Μεσολογγίου, ενώ οι έρευνες για τη δράση της ομάδας συνεχίζονται.

 

 

 

 

Ρώτα το ChatGPT