Φθιώτιδα: Θαλάσσια ανεμώνη τσίμπησε τετράχρονη σε παραλία – «Ούρλιαξε από τον πόνο»

Το μόλις 4 χρονών κοριτσάκι τους είχε την ατυχία να καθίσει πάνω σε μια «αλάσσια ανεμώνη» την ώρα που έπαιζε δίπλα στο νερό

Φθιώτιδα

Μία απίστευτη περιπέτεια έζησε οικογένεια από την ανατολική Φθιώτιδα, που θέλησε να απολαύσει το μπάνιο της την περασμένη Κυριακή (09.06.2024) και ήρθε αντιμέτωπη με μία θαλάσσια ανεμώνη.

Το μόλις 4 χρονών κοριτσάκι τους είχε την ατυχία να καθίσει πάνω σε μια «θαλάσσια ανεμώνη» την ώρα που έπαιζε δίπλα στο νερό, στην παραλία του Αγίου Γεωργίου Πελασγίας στην Φθιώτιδα.

«Το κοριτσάκι μας ούρλιαξε από τον πόνο και αμέσως τρέξαμε κοντά της χωρίς να μπορούμε να καταλάβουμε τι έχει συμβεί», περιγράφει στο Lamiareport.gr η μητέρα της 4χρονης.

«Απομακρύναμε τα υπολείμματα από τα πλοκάμια και αμέσως της δώσαμε κορτιζόνη», συμπλήρωσε.

Φθιώτιδα

 

Φθιώτιδα
«Η θεραπεία λόγω της έκτασης του οιδήματος θα πάρει τουλάχιστον έξι μήνες και θα πρέπει να μείνει μακριά από τον ήλιο όλο αυτό το διάστημα για να μη μείνει σημάδι», εξήγησε.

Τι είναι η θαλάσσια ανεμώνη

Η θαλάσσια ανεμώνη είναι σαρκοφάγο ζώο και όχι φυτό, η ομοιότητα του όμως με λουλούδι που προσομοιάζει με τα χρώματα της ανεμώνης, του έχουν δώσει το συγκεκριμένο όνομα.

Το τσίμπημα της θαλάσσιας ανεμώνης προκαλεί έντονο πόνο και κνησμό. Προκαλεί επίσης χαρακτηριστικό δερματικό εξάνθημα, που μοιάζει με έγκαυμα, εξαιτίας του δηλητηρίου που φέρει για να ναρκώνει τα θύματά της.

Τα συμπτώματα του τσιμπήματος αντιμετωπίζονται με κορτιζόνη και αντισταμινικά, αν υπάρχουν αλλεργικά συμπτώματα. Ειδικά για άτομα που έχουν ιστορικό αλλεργιών πρέπει να δοθεί πολύ μεγαλύτερη προσοχή και ίσως θα πρέπει να αναζητήσουν βοήθεια σε κάποιο νοσοκομείο.

Βασικό είναι να απομακρυνθούν τα πλοκάμια πάνω από το σώμα μας, με κάτι σκληρό (πχ μια κάρτα) χωρίς να τα αγγίξουμε με γυμνά χέρια. Ξεπλένουμε με θαλάσσιο νερό και όχι με γλυκό νερό.

Οι ανεμώνες προσκολλώνται πάνω σε πέτρες. Δεν κολυμπούν στο νερό, όπως οι τσούχτρες. Είναι προσκολλημένες συνήθως σε πέτρες και βράχια και το πιο πιθανό είναι να την ακουμπήσει κανείς κατά λάθος. Γι’ αυτό καλύτερα στις περιοχές όπου υπάρχουν ανεμώνες να μπαίνει κανείς με παπούτσια μπάνιου.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια οι κλιματολογικές συνθήκες έχουν ευνοήσει την αύξηση της παρουσίας της θαλάσσιας ανεμώνης, όσο και της μέδουσας, στις θάλασσες μας. Και αν η παρουσία της μέδουσας δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη ειδικά στα ρηχά, με αποτέλεσμα να μπορούμε να την αποφύγουμε, τη θαλάσσια ανεμώνη, είναι δύσκολο να την ξεχωρίσουμε από ένα θαλάσσιο φυτό και είναι πιο επικίνδυνη. Για αυτό καλό είναι να μην αγγίζουμε κάτι που δε γνωρίζουμε.

Μέσα στο Μάιο είχαν αναφερθεί άλλα δύο περιστατικά σε μικρά παιδιά, στην περιοχή της Αργολίδας.

Διαβάστε επίσης:

 

Ηλεία: Θρήνος στην κηδεία της 11χρονης Βασιλικής που δολοφονήθηκε από το θείο της – ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Αποκαλύπτεται ο εμπορικός γίγαντας του ΙΚΕΑ στην Πάτρα – Ανήσυχη η τοπική αγορά

ΠΑΣΟΚ: Θέμα ηγεσίας θέτουν Κωνσταντινόπουλος και Παπανδρέου, η απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη

Κηφισιά: Εικόνες Αποκάλυψης από τη φωτιά στο εργοστάσιο, τι λέει η πυροσβεστική, σε εξέλιξη η κατάσβεση

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Δε θα πάει στο ΣΕΦ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος – Για ποιο λόγο