Γουρουνόπουλο γεμιστό από τον Αξιώτη Παράσχο

1 μικρό γουρουνόπουλο γάλακτος, ολόκληρο 7 με 10 κιλών ζητάμε, από τον κρεοπώλη να αφαιρέσει τα πόδια από το γόνατο και κάτω, το πλένουμε καλά και το αφήνουμε να στεγνώσει,

6 κ.γ. Μείγμα CITRON SALT από την σειρά μπαχαρικών ΄΄ μονοπάτια των γεύσεων ΄΄ ή εάν δεν έχετε

( αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λεμόνι και ξύσμα από 3 λεμόνια* )

Υλικά

1 μικρό γουρουνόπουλο γάλακτος, ολόκληρο 7 με 10 κιλών

για τη γέμιση:

350 gr. κιμά μοσχαρίσιο

350 gr. κιμά χοιρινό

2 λουκάνικα με πράσο ψιλοκομμένα

500 gr. ρύζι σπυρωτό

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

150 ml. κόκκινο κρασί

100 gr. κουκουνάρια

λίγο νερό

ελαιόλαδο

αλάτι στην γεύση

4 κ.γ. μίγμα ΒΒQ από την σειρά μπαχαρικών ΄΄ μονοπάτια των γεύσεων ΄΄ ή εάν δεν έχετε

τσίλι, πιπέρι άσπρο, σκόρδο, πάπρικα, κρεμμύδι, σέλινο** .

Προετοιμασία:

Αφαιρούμε το έντερο που περιβάλλει τα λουκάνικα, τα κόβουμε σε κομματάκια και τα σοτάρουμε. Σοτάρουμε και τα κρεμμυδάκια, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το νερό και μετά το ρύζι. Σβήνουμε τη φωτιά ρίχνουμε το μείγμα ΒΒQ ή εάν δεν έχουμε τα μπαχαρικά** και τα κουκουνάρια. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

Τρίβουμε το γουρουνόπουλο καλά εξωτερικά αλλά και εσωτερικά με το μείγμα CITRON SALT ή εάν δεν έχουμε τα μπαχαρικά και το λεμόνι*. Γεμίζουμε και ράβουμε το λαιμό και την κοιλιά. Ψήνουμε στους 170° C, για 4 ώρες και 30΄ περίπου, σε ταψί στο οποίο έχουμε βάλει μερικές κληματόβεργες, σκεπασμένο με βρεγμένη λαδόκολλα τις 2 πρώτες ώρες. Αλείφουμε κατά διαστήματα με το ζουμί του και με χυμό λεμονιού.

Μπορείτε να δείτε το Video στο Κανάλι μας #πVideoStudio

Γουρουνόπουλο Γεμιστό μέρος Α΄ & Γουρουνόπουλο Γεμιστό μέρος Β΄