Ηλεία: Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες από το χαλάζι ΦΩΤΟ
Μεγάλες ζημιές καταγράφηκαν σε ελαιώνες, σταφιδοκαλλιέργειες, αμπέλια, εσπεριδοειδή και άλλα καρποφόρα δέντρα.

Ένα έντονο κύμα χαλαζόπτωσης σάρωσε το απόγευμα της Δευτέρας την κοινότητα Κρυονερίου στον Δήμο Ήλιδας, αφήνοντας πίσω του σοβαρές καταστροφές στις αγροτικές εκτάσεις.
Σύμφωνα με πληφορορίες του patrisnews, οι παραγωγοί της περιοχής βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα ξαφνικό καιρικό φαινόμενο, που προκάλεσε σημαντικές απώλειες στις καλλιέργειες.
Μεγάλες ζημιές καταγράφηκαν σε ελαιώνες, σταφιδοκαλλιέργειες, αμπέλια, εσπεριδοειδή και άλλα καρποφόρα δέντρα.
Ο αντιδήμαρχος Ήλιδας, Κώστας Αναγνωστόπουλος, ανέφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι προχώρησε άμεσα σε αυτοψία στην περιοχή, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Κοινότητας.
Παράλληλα, επικοινώνησε με τον ΕΛΓΑ, ζητώντας την άμεση αποστολή εκτιμητών για την καταγραφή των ζημιών.
Οι παραγωγοί που υπέστησαν καταστροφές καλούνται να προχωρήσουν σε δηλώσεις στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ στο Δήμο Ήλιδας.
Το φαινόμενο προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς σημειώνεται εν μέσω της άνοιξης, μιας περιόδου κρίσιμης για την αγροτική παραγωγή.
Οι αγρότες της περιοχής εκφράζουν την αγωνία τους για τις επιπτώσεις που θα έχει η χαλαζόπτωση στη φετινή σοδειά, ενώ αναμένουν την κρατική στήριξη για την αποκατάσταση των ζημιών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο καιρός σήμερα 31/03 με βροχές και καταιγίδες, οι «κόκκινες» περιοχές σύμφωνα με την ΕΜΥ
«Ψήνεται» ένα δύσκολο Πάσχα: Η τιμή του παραδοσιακού οβελία, ποιοι παράγοντες την επηρεάζουν
ΕΑΠ: Επιβεβαίωση της «Π» μετά από πέντε μήνες για υποκλοπή στοιχείων φοιτητών, τι λέει ο Πρύτανης
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News