Κόνιτσα: Διάσωση πεζοπόρου στη Μονή Στομίου

Η γυναίκα εντοπίστηκε σε σημείο του μονοπατιού, ενώ ήταν καθ’ οδόν επιστροφής προς την Κόνιτσα.

Κόνιτσα

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης στήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή της Κόνιτσας, όταν μια γυναίκα ένιωσε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια πεζοπορίας στο μονοπάτι της Μονής Στομίου.

Η άμεση αντίδραση των αρχών και η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε συνεργασία με την 5η ΕΜΑΚ Ιωαννίνων και την 5η ΕΜΟΔΕ, είχαν ως αποτέλεσμα την ασφαλή διάσωση της γυναίκας. Οι υπεύθυνοι ενημερώθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ., και οι 12 άνδρες της ομάδας διάσωσης έσπευσαν άμεσα στο σημείο.

Η γυναίκα εντοπίστηκε σε σημείο του μονοπατιού, ενώ ήταν καθ’ οδόν επιστροφής προς την Κόνιτσα. Με τη χρήση φορείου, μεταφέρθηκε στο φράγμα του Αώου, όπου την ανέμενε όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Από εκεί, οδηγήθηκε στην πέτρινη γέφυρα του ποταμού, όπου την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή της στο νοσοκομείο.

 

 

Διαβάστε επίσης

Αυξήσεις για τα Σώματα Ασφαλείας: Εξαντλείται κάθε δημοσιονομικό περιθώριο

«Ψήνεται» ένα δύσκολο Πάσχα: Η τιμή του παραδοσιακού οβελία, ποιοι παράγοντες την επηρεάζουν

Δυτική Ελλάδα: Σε εξέλιξη δύο ΕΔΕ για καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος υψηλόβαθμων στελεχών της εκπαίδευσης

ΕΑΠ: Επιβεβαίωση της «Π» μετά από πέντε μήνες για υποκλοπή στοιχείων φοιτητών, τι λέει ο Πρύτανης

Πότε παραδίδεται το πρώτο και μεγαλύτερο τμήμα της Πατρών-Πύργου;

ΔΥΠΑ: Νέες πληροφορίες για το αυξημένο επίδομα ανεργίας, πότε και πώς θα καταβληθεί

Πάτρα: 5.000 παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της μοναδικής δομής εκπαίδευσης