Κορονοϊός: Πάνω από 300 νοσηλείες και 21 διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία της Πάτρας
Αυξημένη η προσέλευση ασθενών με κορονοϊό στα Νοσοκομεία κατά τις εφημερίες. Αύξηση κρουσμάτων στην Κάτω Αχαΐα.
Αρνητικό ρεκόρ θανάτων καταγράφηκε χθες με 101 ασθενείς να χάνουν τη μάχη με τον κορονοϊό. Πρόκειται για ασθενείς που είχαν μολυνθεί από τη μετάλλαξη «Δέλτα» η οποία συνεχίζει να συνυπάρχει στην κοινότητα με την «Ομικρον».
Από την άλλη συνεχίζεται η πτωτική τάση των νέων κρουσμάτων. Χθες κατεγράφησαν 18.834 νέα κρούσματα. Από αυτά τα 685 ήταν στην Αχαΐα, τα 287 στην Αιτωλοακαρνανία και τα 239 στην Ηλεία.
Οι διασωληνωμένοι χθες ανέρχονταν στους 672.
ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ
Χθες στις Κλινικές Κορονοϊού του ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 119 ασθενείς, τέσσερα παιδιά στην Παιδιατρική Κλινική, τέσσερις διασωληνωμένοι στη ΜΑΦ και 12 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.
Στον «Αγ. Ανδρέα» νοσηλεύονταν χθες 86 ασθενείς και εννέα στη 9 στη ΜΕΘ Κορονοϊού.
«Η προσέλευση στα ΤΕΠ παραμένει πολύ μεγάλη. Στην προχθεσινή εφημερίδα του ‘’Αγίου Ανδρέα’’ έγιναν 19 εισαγωγές. Εχουμε ακόμα τη μετάλλαξη ‘’Δέλτα’’ η οποία ταλαιπωρεί αρκετούς πολίτες» μας είπε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης.
ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ
Κατά τους 442 δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν χθες στο Επιμελητήριο εντοπίστηκαν 40 θετικά. Στην Κάτω Αχαΐα από τα 243 ράπιντ τεστ τα 45 ήταν θετικά, στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα ελήφθησαν 116 δείγματα με 25 θετικά, στο Αίγιο 208 με 27 θετικά και στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Αγάπης Μέλαθρον» στο Αίγιο έγιναν 67 ράπιντ τεστ και τα 14 ήταν θετικά.
ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΟΣΟΥΝ ΗΠΙΟΤΕΡΑ
Εξήγηση για το γεγονός ότι τα παιδιά νοσούν ηπιότερα από ό,τι οι ενήλικες, με βάση πρόσφατες διεθνείς μελέτες, επιχείρησε να δώσει απόψε η πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.
Οπως ανέφερε, «από την αρχή γνωρίζαμε ότι η νόσος είναι πιο ήπια για τα παιδιά, παρότι η ‘’Ομικρον’’ αύξησε τις νοσηλείες των παιδιών στα νοσοκομεία διεθνώς και ελαφρώς και στη χώρα μας». Σημείωσε ότι η νόσηση δεν είναι σοβαρή για τα βρέφη κάτω του ενός έτους και πως οι εισαγωγές τους στο νοσοκομείο γίνονται κυρίως για προληπτικούς λόγους. Αναφερόμενη επίσης σε άλλη μελέτη, υπογράμμισε πως η κυτταρική ανοσία στα παιδιά είναι διπλάσια από αυτή των ενηλίκων. «Τα αντισώματα στα παιδιά διαρκούν πέραν των έξι μηνών» τόνισε η κυρία Θεοδωρίδου και συμπλήρωσε ότι «υπάρχει πολύ καλή ανοσιακή ανταπόκριση των παιδιών» και αυτό μπορεί να δικαιολογήσει την ύπαρξή ήπιας λοίμωξης στο ανώτερο και όχι στο κατώτερο αναπνευστικό σύστημα των παιδιών. Σημείωσε επίσης ότι «τα παιδιά φαίνεται πως αναπτύσσουν ισχυρούς αμυντικούς μηχανισμούς κατά της λοίμωξης covid -19».
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News