Αυτά τα 4 τρόφιμα μειώνουν τη χοληστερόλη σου

χοληστερόλη

Οι 4 super τροφές που θα σε βοηθήσουν να μειώσεις την χοληστερόλη σου.

Ορισμένες τροφές δεν αποτελούν μόνο μέρος μιας υγιεινής διατροφής αλλά μπορούν επίσης να σε βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης σου. Μια δίαιτα χαμηλή σε λιπαρά μπορεί να είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι όταν πρόκειται για τη μείωση της χοληστερόλης. Αλλά αντί να μειώσεις όλα τα λίπη, είναι πιο σημαντικό να λαμβάνεις τα σωστά είδη λιπών στη διατροφή σου.

Συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω για να μάθεις τα 4 τρόφιμα που βοηθούν καλύτερα στον έλεγχο και τη μείωση της χοληστερόλης σου.

1. Φρούτα

Τα φρούτα είναι φυσικά χωρίς χοληστερόλη και χαμηλά σε λιπαρά, γεγονός που τα καθιστά σημαντικό μέρος της διαχείρισης της υψηλής χοληστερόλης, σύμφωνα με το Walesonline. Μπορείς να απολαύσεις μια σαλάτα με φράουλα ή αβοκάντο ή να φτιάξεις ένα smoothie με μάνγκο ή μπανάνες για ένα θρεπτικό και νόστιμο πρωινό. Επίσης τα εσπεριδοειδή, όπως τα πορτοκάλια περιέχουν πηκτίνη, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης.

2. Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε διαλυτές φυτικές ίνες, οι οποίες το καθιστούν εξαιρετική τροφή για την αντιμετώπιση της υψηλής χοληστερόλης. Είναι γεμάτο με πολλά θρεπτικά συστατικά και μια πλούσια σε θείο ένωση που ονομάζεται σουλφοραφάνη, η οποία βοηθά επίσης στη μείωση των επιπέδων των τριγλυκεριδίων. Στον πεπτικό σωλήνα, οι φυτικές ίνες στο μπρόκολο συνδέονται με τα χολικά οξέα, καθιστώντας το σώμα μας εύκολο να αποβάλλει τη χοληστερόλη. Η κατανάλωση λαχανικών πλούσιων σε φυτικές ίνες θα μας βοηθήσει επίσης να περιορίσουμε την υπερκατανάλωση τροφής και ως εκ τούτου να μειώσουμε τα επίπεδα τριγλυκεριδίων στο σώμα.

3. Όσπρια

Τα όσπρια περιέχουν σημαντικές ποσότητες διαλυτών ινών. Ιδανικά θα πρέπει να καταναλώνεις 3 με 4 μερίδες όσπρια την εβδομάδα. Οι φακές, τα ρεβίθια και τα φασόλια αν τα εντάξεις διατροφή σου θα σε βοηθήσουν να μειώσεις την “κακή” χοληστερόλη.

4. Μανιτάρια

Τα μανιτάρια έχουν άπαχη πρωτεΐνη, καθόλου λίπη και χοληστερόλη. Επίσης οι φυτικές τους ίνες και κάποια ένζυμα που περιέχουν, συμβάλλουν στον έλεγχο της χοληστερίνης.