Νέα συνταγή: Fudge σοκολάτας OREO
Χριστουγεννιάτικα Γλυκά από τον Αξιώτη Παράσχο
Το Fudge είναι ένα γλυκό πολύ δημοφιλές στην Δ. Ευρώπη και στην Αμερική λόγω της νοστιμιάς του και της ιδιαίτερης μαστιχωτής υφής του. Έχει πολύ πλούσια γεύση σοκολάτας και είναι γεμάτο ξηρούς καρπούς. Εύκολο και γρήγορο γλυκάκι, απολαυστικό όλες τις εποχές του χρόνου. Όσοι αγαπούν την σοκολάτα, θα το λατρέψουν.
Η Διαφορά: το Fudge και το Ganache είναι δύο γλυκίσματα που συσχετίζουμε συχνά με τη σοκολάτα. Το Ganache είναι ένα λούστρο ή μια γέμιση που είναι κατασκευασμένη από σοκολάτα και κρέμα. Το Fudge είναι ένα γλυκό από ζάχαρη, βούτυρο και γάλα ή κρέμα γάλακτος. Ωστόσο, η σοκολάτα δεν είναι ένα βασικό συστατικό του fudge, αν και οι περισσότεροι από εμάς σκέφτονται αυτόματα τη σοκολάτα όταν ακούμε τη λέξη fudge. Έτσι, η κύρια διαφορά μεταξύ fudge και ganache είναι σοκολάτα? η σοκολάτα δεν είναι ένα βασικό συστατικό του fudge ενώ είναι το κύριο συστατικό του ganache.
Το Fudge είναι ένα δημοφιλές γλυκό που είναι λίγο δύσκολο να γίνει. Είναι στην πραγματικότητα ένας τύπος fondant.
Παρόλο που η σοκολάτα προστίθεται συχνά σε φουντουκιά, δεν αποτελεί βασικό συστατικό.
Φρούτα, καρύδια, καραμέλα μπισκότα και άλλες γεύσεις μπορούν επίσης να προστεθούν.
Υλικά
1 ζαχαρούχο γάλα
3 βανίλιες
450 gr. κουβερτούρα άσπρη
4 κ.σ. βούτυρο αγελάδας
2 κ.σ. κακάο
9 μπισκότα oreo χοντροσπασμένα
Προετοιμασία:
Στρώνουμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψάκι, φροντίζοντας να εξέχει αρκετά περιμετρικά, ούτως ώστε να μπορέσουμε να αφαιρέσουμε εύκολα το γλυκό.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα μαζί με την κουβερτούρα, το βούτυρο και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσουν η σοκολάτα και το βούτυρο και να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Ρίχνουμε το κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγη ώρα ακόμα.
Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μπισκότα. Ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι και αδειάζουμε το μίγμα στο σκεύος. Ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού και περιμένουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Τοποθετούμε το fudge στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σταθεροποιηθεί. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το κόβουμε σε τετράγωνα σοκολατάκια.
Παράσχος Αξιώτης
Executive Consultant Chef
Τα Μονοπάτια των Γεύσεων
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News