Nηστίσιμα σπαγγέτι με κιμά μανιταριών
![Nηστίσιμα σπαγγέτι με κιμά μανιταριών](https://pelop.gr/wp-content/uploads/2021/06/image-626821.jpeg)
Υλικά
1 πακέτο ζυμαρικά σπαγγέτι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μέτρια καρότα τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
400 γρ μανιτάρια / Μισά μισά καστανά με λευκά
1 κονσέρβα τομάτα κονκασέ (250 γρ)
1 κ.γ. πελτέ τομάτας
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
1 ματσάκι φρέσκα μυρωδικά δεμένα με σπάγκο (θυμάρι, ρίγανη, βασιλικό)
Αλάτι και πιπέρι
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε με ένα μεγάλο μαχαίρι του σεφ πολύ λεπτά σαν κιμάς. Μπορούμε να τα περάσουμε και από το μουλινέξ (χωρίς να τα λιώσουμε τελείως)
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ο κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτουμε και το καρότο τριμμένο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμη
Τέλος ρίχνουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε καλά να λαδωθούν και να μαλακώσουν
Σβήνουμε τα μανιτάρια με κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τον πελτέ στον πάτο του σκεύους και τον καίμε ελαφρά, πριν προσθέσουμε τον υπόλοιπο χυμό ντομάτας.
Ρίχνουμε τα μυρωδικά, κρατώντας την άκρη του σπάγκου έξω από το σκεύος για να τα αφαιρέσουμε όταν τελειώσει το μαγείρεμα. Χαμηλώνουμε, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 20 λεπτά (αν υπάρχει καπάκι καλό είναι να σκεπάσουμε το σκεύος).
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News