Ο Παναθηναϊκός όρθιος στο καμίνι της Σαμσούντας

Πήρε το 0-0 και την πρόκριση στη League Phase του Europa League

Ο Παναθηναϊκός όρθιος στο καμίνι της Σαμσούντας

Ο Παναθηναϊκός  πήρε αυτό που ήθελε! Πήγε στον Πόντο με το 2-1 στο ΟΑΚΑ, έμεινε στο 0-0 με τη Σαμσουνσπόρ και διατηρώντας το προβάδισμά του πανηγύρισε την πρόκριση στη League Phase του Europa League.

Ο Παναθηναϊκός είναι στη League Phase του Europa League. Οι πράσινοι πάλεψαν στον Πόντο, κράτησαν το προβάδισμα που έχτισαν από το πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με 2-1 και σε συνδυασμό με το 0-0 στο Samsun Yeni 19 Mayıs Stadium πήραν την πρόκριση απέναντι στη Σαμσουνσπόρ.

Η κλήρωση του Europa League θα πραγματοποιηθεί στο Μονακό την Παρασκευή 29 Αυγούστου μαζί με αυτή του Conference League. Οι δύο κληρώσεις θα γίνουν μαζί, στην ίδια τελετή, χωρίς διακοπή.

Σύμφωνα με την UEFA η ενιαία τελετή θα αρχίσει στις 14:00.

Το ματς
Οι Τούρκοι μπήκαν πιο δυναμικά στο ματς, ψάχνοντας από τα πρώτα λεπτά του αγώνα το γκολ ισοφάρισης. Κάτι που φάνηκε και από την πίεση στη εστία των πράσινων.

Στην πρώτη τους καλή φάση στο παιχνίδι, μόλις στο 8ο λεπτό, έφτασαν πολύ κοντά να ανοίξουν το σκορ. Όμως, εκεί ήταν ο Ντραγκόβσκι, ο οποίος με μεγάλη επέμβαση κράτησε το μηδέν στην εστία του.

Μετά από λάθος στην άμυνα, ο Εμρέ μπήκε στην περιοχή και από κοντά πλάσαρε, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού απέκρουσε σωτήρια, με την μπάλα να βρίσκει στο πρόσωπό του.

Στο 17′ η Σαμσουνσπόρ είχε νέα καλή στιγμή, αλλά το σουτ του Μουαντιλματζί μέσα από την περιοχή δεν ανησύχησε τον Ντραγκόβσκι, με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί του δοκάρι.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε στην πίεση της τουρκικής ομάδας στο 24′. Ο Μπακασέτας εκτέλεσε απευθείας το φάουλ και ο Κυριακόπουλος που ήταν στο δεύτερο δοκάρι, σούταρε απευθείας, αλλά η μπάλα κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Στο 38′ η Σαμσουνσπόρ βγήκε στην αντεπίθεση με τον Μουσάμπα, αυτός μπήκε στην περιοχή, δοκίμασε το σουτ, όμως ο Ντραγκόβσκι απέκρουσε ξανά.
Τέσσερα λεπτά αργότερα και λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, οι πράσινοι απείλησαν εκ νέου, χάνοντας τεράστια ευκαιρία να προηγηθούν. Ο Μπακασέτας με φοβερή, κάθετη πάσα βρήκε τον Ιωαννίδη, ο οποίος προσπάθησε να πλασάρει στην κλειστή γωνία του Κοτσούκ, όμως η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Οι Τούρκοι συνέχισαν να πιέζουν και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων χρειάστηκε ξανά η επέμβαση του Ντραγκόβσκι στο σουτ του Μουσάμπα από πλάγια θέση στα δεξιά, για να πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια με το 0-0.

Στην αρχή του δεύτερου μέρους ο Ιωαννίδης απέφυγε ωραία με συνεχείς προσποιήσεις τον Φαν Ντρόνγκελεν, μπήκε στην περιοχή, αλλά το σουτ του στο 48′ ήταν άστοχο.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 56′ με σέντρα-σουτ του Εντσάμ από τα αριστερά, αλλά ο Ντραγκόβσκι βγήκε και έδιωξε με γροθιές.

Στο 66′ οι πράσινοι βγήκαν ωραία στην αντεπίθεση, με τον Τετέ να συνεργάζεται με τον Ιωαννίδη, να μπαίνει στην περιοχή και να πλασάρει. Ο Κοτσούκ όμως, μάζεψε, ενώ κι η φάση ελέγχθηκε για πέναλτι.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Σαμσουνσπόρ απείλησε από στημένες φάσες, χωρίς ωστόσο να ανησυχήσει σε καμία από τις δύο περιπτώσεις τον Ντραγκόβσκι, με τους πράσινους να διατηρούν το 0-0 μέχρι το φινάλε του αγώνα και να παίρνουν τη μεγάλη πρόκριση για τη League Phase του Europa League.

ΣΑΜΣΟΥΝΣΠΟΡ: Κοτσούκ, Γιαβρού (79′ Μέντες), Σάτκα, Φαν Ντρόνγκελεν, Τόμασον, Γιουκσέλ (60′ Χόλσε), Μουσάμπα, Μακουμπού (85′ Αγντόγκντου), Εντσάμ, Εμρέ (60′ Ντιματά), Μουαντιλματζί (79′ Γιαλντίρ).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόβσκι, Κυριακόπουλος, Τουμπά, Πάλμερ – Μπράουν, Κώτσιρας, Τσιριβέγια, Τσέριν, Μπακασέτας (71′ Σιώπης), Τζούριτσιτς (63′ Πελίστρι), Τετέ (89′ Γερεμέγεφ), Ιωαννίδης (72′ Σβιντέρσκι).