Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025: Πρεμιέρα για τα Ειδικά Μαθήματα, πότε ανακοινώνονται οι βαθμολογίες

Ανοίγει σήμερα η αυλαία των Ειδικών Μαθημάτων στις Πανελλαδικές, σηματοδοτώντας το τελευταίο και πιο απαιτητικό σκέλος των φετινών εξετάσεων για όσους στοχεύουν σε σχολές με πρόσθετες απαιτήσεις.

 

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025: Πρεμιέρα για τα Ειδικά Μαθήματα, πότε ανακοινώνονται οι βαθμολογίες

Με το μάθημα των Ισπανικών ξεκινούν σήμερα, Σάββατο 14 Ιουνίου 2025, οι εξετάσεις των Ειδικών Μαθημάτων για τους υποψηφίους Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, οι οποίοι επιδιώκουν την είσοδο σε τμήματα που απαιτούν επιπλέον δοκιμασίες. Το πρόγραμμα συνεχίζεται με τα Αγγλικά στις 17 Ιουνίου και τα Γερμανικά στις 18, ενώ τη σκυτάλη παίρνουν το Ελεύθερο και το Γραμμικό Σχέδιο στις 19 και 20 Ιουνίου αντίστοιχα.

Ακολουθούν οι εξετάσεις στα μουσικά μαθήματα: Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία το Σάββατο 21 Ιουνίου, και Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία τη Δευτέρα 23. Ο κύκλος των ειδικών εξετάσεων ολοκληρώνεται με τα Γαλλικά στις 24 και τα Ιταλικά στις 25 Ιουνίου.

Οι υποψήφιοι καλούνται να βρίσκονται στα εξεταστικά κέντρα μέχρι τις 08:00 για τα μαθήματα με ώρα έναρξης τις 08:30, ενώ για εκείνα που ξεκινούν στις 10:00 – Αγγλικά και Μουσική Αντίληψη – η προσέλευση πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 09:30. Η διάρκεια των εξετάσεων κυμαίνεται ανάλογα με το μάθημα: τρεις ώρες για τις ξένες γλώσσες, έξι για τα Σχέδια, ενώ οι μουσικές δοκιμασίες διαρκούν από λίγα λεπτά έως 3,5 ώρες.

Παράλληλα, από τις 16 έως τις 27 Ιουνίου διεξάγονται οι Υγειονομικές Εξετάσεις και Πρακτικές Δοκιμασίες για την εισαγωγή στα Τμήματα Φυσικής Αγωγής, ενώ την ίδια ημέρα (16/6) ολοκληρώνουν τις εξετάσεις τους και οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, με μαθήματα όπως Ψύξη–Κλιματισμός, Κινητήρες Αεροσκαφών και Θέρμανση. Τη Δευτέρα 16 Ιουνίου ρίχνουν αυλαία και οι απολυτήριες και προαγωγικές εξετάσεις στα Γυμνάσια.

Η αντίστροφη μέτρηση για τις βαθμολογίες έχει ήδη ξεκινήσει, με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται στα τέλη Ιουνίου. Μαζί με αυτές, θα δημοσιοποιηθούν και τα στατιστικά στοιχεία, δίνοντας μια πρώτη εικόνα για την πορεία των βάσεων. Η διαδικασία του Μηχανογραφικού αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Ιουλίου, με στόχο οι βάσεις να ανακοινωθούν πριν το τέλος του μήνα.