Πάτρα: Επίσκεψη Πέτρου Ψωμά στα σχολεία της Ανθούπολης
σπιράλ: Θέμα ασφάλειας η επίλυση του κυκλοφοριακού ζητήματος

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «σπιράλ» αναφέρει:
Στοχευμένος καθαρισμός δημοτικής έκτασης, διάνοιξη μέρους ενός δημοτικού δρόμου και οριστικό άνοιγμα μιας ήδη υπάρχουσας εισόδου προαυλίου είναι όσα χρειάζεται να γίνουν από πλευράς Δήμου Πατρέων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ασφαλείας που δημιουργείται -από τον κυκλοφοριακό φόρτο σε περιορισμένο χώρο- στο σύμπλεγμα πέντε σχολείων της περιοχής της Ανθούπολης. Το σχετικό αίτημα έχει διαβιβαστεί από την πλευρά των σχολείων προς την αρμόδια Αντιδημαρχία, με ενημέρωση και της Τροχαίας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ υπήρξε και σχετική δια ζώσης συνάντηση με την Αντιδήμαρχο Παιδείας.
Το τελευταίο έγγραφο τριών εκ των σχολείων προς την δημοτική αρχή υποβλήθηκε στις 18 Ιουλίου 2024. Μία ακόμα σχολική χρονιά ολοκληρώνεται και ο δήμος δεν έχει, δυστυχώς, ανταποκριθεί.
Ο επικεφαλής του σπιράλ Πέτρος Ψωμάς και ο Γραμματέας της παράταξης Ανδρεάς Κοσμάτος επισκέφτηκαν τα σχολεία, συναντήθηκαν με τους διευθυντές τους, ενημερώθηκαν διεξοδικά για το θέμα και τις πρωτοβουλίες τους και είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το πρόβλημα και να ενημερωθούν για την προτεινόμενη λύση. Ο κυκλοφοριακός φόρτος, ειδικά τις ώρες αιχμής, είναι πράγματι υψηλός, καθώς πλήθος οχημάτων φέρνουν μαθητές στα σχολεία την ίδια ώρα. Τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στους γύρω δρόμους επιτείνουν έτι περαιτέρω το πρόβλημα, ενώ η συνολική κυκλοφοριακή επιβάρυνση είναι υψηλή και κατά τις ώρες αποχώρησης των μαθητών. Η κατάσταση επιβαρύνεται επιπλέον από την ανάγκη προσέγγισης του Ειδικού Σχολείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) από σχολικά λεωφορεία και ταξί από την ίδια είσοδο που χρησιμοποιείται και από άλλα σχολεία.
Οι διευθυντές ανησυχούν για πιθανά ατυχήματα, έχουν απόλυτη σύμπνοια και συνεργασία μεταξύ τους, έχουν αναζητήσει και υποδείξει εφικτές και ανέξοδες λύσεις, αλλά επί χρόνια αντιμετωπίζονται με αδιαφορία. Το σπιράλ κάνει έκκληση στην Αντιδημαρχία Παιδείας να ενσκήψει στο πρόβλημα και -αξιοποιώντας τις καλοκαιρινές διακοπές- να προχωρήσει στην ενδεδειγμένη λύση. Είναι θέμα ασφάλειας και παιδείας, θέμα σεβασμού στην εκπαιδευτική κοινότητα, και αποτελεί υποχρέωση βάση αρμοδιότητας και προτεραιοτήτων.
Τους εκπροσώπους του σπιράλ υποδέχτηκαν και ξενάγησαν στα σχολεία τους οι διευθυντές του 32ου Δημοτικού Σχολείου (Ευανθία Πεσματζόγλου), του 15ου Γυμνασίου (Αικατερίνη Δωρή), του 1ου Γενικού Λυκείου (Θωμάς Σοφίας) και του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου (Αθανάσιος Καρράς). Στην περιοχή λειτουργεί και το 39ο Νηπιαγωγείο Πατρών. Το συνολικό πλήθος μαθητών, εκπαιδευτικών και διοικητικών του συμπλέγματος αγγίζει τα 1.000 άτομα!
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News