Πάτρα: Γάτες κάνουν βόλτες στα… εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας»!

Βίντεο από συγγενείς ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»

Πάτρα

Το βίντεο που έφθασε στους υπολογιστές μας από συγγενείς ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» αν μη τι άλλο προκαλεί έκπληξη και φυσικά πολλές απορίες. Στο παρελθόν η εφημερίδα «Πελοπόννησος» είχε δημοσιεύσει φωτογραφία με μία γάτα στην είσοδο του νοσηλευτικού ιδρύματος, πλέον όμως το γεγονός έχει πάρει διαστάσεις, αφού σύμφωνα με το βίντεο η γάτα κάνει βόλτες στα… εξωτερικά ιατρεία (έχει ήδη γνωρίσει καλά τον χώρο) ενώ έχει φέρει και την παρέα της.

«Η μία γάτα κάνει συνεχώς βόλτες, την βγάζουμε αλλά ξαναμπαίνει. Μάλλον κάποιος την ταΐζει, όμως τελευταία βλέπουμε και άλλες. Προφανώς θα είναι η… παρέα της» δηλώνει στην «Π» νοσηλεύτρια των εξωτερικών ιατρείων.

Είναι βέβαιο ότι οι αδέσποτες γάτες δεν θα είναι καν εμβολιασμένες και σύμφωνα με τους κτηνίατρους, οι γάτες που ζουν στους δρόμους μπορούν να μεταδώσουν στους ανθρώπους τις εξής ασθένειες:

1. Τριχοφυτία (Προκαλείται από έναν μύκητα που, όταν εκδηλώνεται, εμφανίζεται κυκλικά κόκκινα μπαλώματα στο δέρμα του προσβεβλημένου ατόμου.. Αν και δεν είναι σοβαρό, θα χρειαστείτε τοπικά αντιμυκητιασικά φάρμακα για να βελτιωθείτε).

2. Ασθένεια μηδέν με γάτες (Αυτή είναι μια ασθένεια που προκαλείται από ένα βακτήριο του γένους Bartonella, το οποίο μολύνει τη γάτα με ψύλλους και κρότωνες που φέρουν αυτόν τον μικροοργανισμό. Δεν είναι ούτε σοβαρό, αλλά εάν έχετε ένα συμβιβασμένο ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να χρειαστείτε ιατρική βοήθεια. Αν η γάτα το έχει, το δάγκωμα ή το ξύσιμο ενός ατόμου θα μπορούσε να του δώσει. Μετά από μερικές εβδομάδες, θα εμφανιστούν συμπτώματα όπως πυρετός, κόπωση, γενική αδιαθεσία, εξογκώματα ή φουσκάλες στο σημείο του τραυματισμού, μεταξύ άλλων. Εάν είναι απαραίτητο, θα συνταγογραφήσουν αντιβιοτικά.)

3. Οργή (Θυμός είναι μια ιογενής λοίμωξη του κεντρικού νευρικού συστήματος που μπορεί να μεταδοθεί από ζώα όπως σκύλους, γάτες και ακόμη και ανθρώπους. Ο τρόπος με τον οποίο ο ιός φτάνει στο προσβεβλημένο σώμα είναι μέσω σάλιου. Δυστυχώς, είναι θανατηφόρο.

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα είναι ξαφνικές μεταβολές της διάθεσης, ευερεθιστότητα, αδιαθεσία και γενική αδιαθεσία. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν υιοθετήσετε μια αδέσποτη γάτα είναι να την πάρετε στον κτηνίατρο για εξέταση, για την ασφάλειά της και τη δική σας).

4. Τοξοπλάσμωση (Είναι η ασθένεια που ανησυχεί περισσότερο τους ανθρώπους, ειδικά τις έγκυες γυναίκες. Μεταδίδεται από ένα παράσιτο που ονομάζεται Toxoplasma gondii βρέθηκαν στα κόπρανα των αιλουροειδών, που είναι οι κύριοι οικοδεσπότες).

5. Ιός ανοσοανεπάρκειας της γάτας και λευχαιμία της γάτας (Αυτές είναι δύο πολύ μεταδοτικές ασθένειες μεταξύ των γατών. Εάν έχετε ήδη μια γάτα στο σπίτι που γνωρίζετε ότι είναι υγιής, δεν χρειάζεται ποτέ να πάρετε ένα αδέσποτο που βλέπετε πολύ άρρωστο χωρίς να πάτε πρώτα στον κτηνίατρο, καθώς θα μπορούσατε να θέσετε σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία του «παλιού» φίλου σας).