Πάτρα: Η «Ρομάντζα» θα πάει και Βρυξέλλες – Αντιδράσεις από τους κατοίκους
Η Ολγα Ανδριακοπούλου ανέφερε ότι την προσεχή Τετάρτη εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα, που έχουν καταθέσει και ενώ θα προηγηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας, το απόγευμα της Κυριακής.
Αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, στις Βρυξέλλες, δηλώνουν κάτοικοι της περιοχής της «Ρομάντζας» στην Αγυιά της Πάτρας, προκειμένου να μην προχωρήσει το έργο του αντλιοστασίου βοθρολυμάτων στην ομώνυμη πλατεία.
Χαρακτηριστικά είναι όλα όσα δήλωσε χθες στον Peloponnisos FM 104,1 και την εκπομπή «Μαζί στον αέρα… καλημέρα!» η εκπρόσωπος της «Πρωτοβουλίας Διάσωσης Ρομάντζας».
Η Ολγα Ανδριακοπούλου ανέφερε ότι την προσεχή Τετάρτη εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα, που έχουν καταθέσει και ενώ θα προηγηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας, το απόγευμα της Κυριακής. «Εννοείται ότι θα φτάσουμε μέχρι την Ευρώπη και τις Βρυξέλλες. Δεν θα το αφήσουμε έτσι. Το έργο είναι πληρωμένο από το ΄΄Πράσινο Ταμείο΄΄ και το ΄΄Πρόγραμμα Θησέας΄΄. Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση του χαρακτήρα της πλατείας και της περιοχής. Πρόκειται για κοινόχρηστο χώρο, που είναι χαρακτηρισμένος ως πλατεία εδώ και δεκαετίες» δήλωσε.
Η ίδια μετέφερε την έντονη δυσαρέσκεια των κατοίκων της «Ρομάντζας», οι οποίοι είναι ενοχλημένοι για το γεγονός ότι το έργο προχώρησε… εν κρυπτώ. «Δεν υπήρχε ούτε ταμπέλα, ούτε κάποια ενημέρωση. Πολύ απλά κάποιοι πήγαν να μας πιάσουν στον ύπνο. Το έργο προχώρησε στα κρυφά. Δεν μπορούσε να φανταστεί κανείς από εμάς άλλωστε, ότι εν έτει 2017 θα ερχόταν μια δημοτική αρχή για να αλλάξει τον χαρακτήρα της πλατείας μας. Περνάγαμε από εκεί και νομίζαμε ότι απλά συνδέεται ένας αγωγός με το αποχετευτικό σύστημα. Πού να ξέραμε…;».
Η εκπρόσωπος της «Πρωτοβουλίας Διάσωσης Ρομάντζας» πρόσθεσε: «Ο αρχικός στόχος της δημιουργίας του συγκεκριμένου χώρου ήταν να μην υποβαθμιστεί το περιβάλλον. Το σημείο όπως είναι διαμορφωμένο αποτελεί πραγματικό πνεύμονα οξυγόνου και χαράς για μικρούς και μεγάλους. Εκεί παίζουν τα παιδιά μας. Ηταν τραγική επιλογή εκ μέρους της δημοτικής αρχής. Γι΄ αυτούς ίσως ήταν μια εύκολη λύση. Εμείς θα πάμε με αξιοπρέπεια στο δικαστήριο, με εκθέσεις μηχανικών, με αντιπροτάσεις και με το απαραίτητο αποδεικτικό υλικό. Δεν σας κρύβω ότι έχουμε αναγκαστεί να ψάξουμε για εναλλακτικούς χώρους, προκειμένου να γίνει το αντλιοστάσιο. Τέτοιες εγκαταστάσεις μπορούν να γίνουν και στον αιγιαλό ή και υπόγεια. Υπάρχουν τέτοια παραδείγματα. Στόχος της πρωτοβουλία διάσωσης είναι να αποκατασταθεί η πλατεία για τα παιδιά μας.
Φυσικά και δεν είμαστε αντίθετοι με το να γίνει αντλιοστάσιο, το οποίο είναι απόλυτα απαιτητό για τη θάλασσά μας, όμως η συγκεκριμένη επιλογή είναι εντελώς άστοχη. Ευελπιστούμε ότι η δημοτική αρχή θα καταλάβει το λάθος της. Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν υπήρχε κανένα πεδίο συνεργασίας, κανένα κοινό σημείο συνεννόησης. Ο δήμαρχός μας δεν είναι καθόλου συνεργάσιμος. Μας κάνει εντύπωση ότι φωνάζουν για την υπογειοποίηση του τρένου, αλλά εν έτει 2024 δεν μπορούν να υπογειοποιήσουν ένα αντιλοστάσιο;!».
Η κινητοποίηση της Κυριακής είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 7 μ.μ. και ήδη έχει απευθυνθεί ανοικτή πρόσκληση προς φορείς, συλλόγους και πολίτες.
Η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων έχει κατατεθεί από τις 5 Ιουλίου και η εκδίκαση είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη (25 Σεπτεμβρίου). Τα ενημερωτικά έντυπα που έχουν μοιραστεί στους κατοίκους αναφέρουν, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Θέλουμε πίσω τη Ρομάντζα, την πλατεία των παιδιών μας! Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα!». Και προσθέτουν με νόημα: «Η πλατεία λέγεται Ρομάντζας και όχι πλατεία Βοθρολυμάτων».
Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News