Πάτρα – Καραμανδάνειο: Χωρίς κοιτώνες ένα χρόνο μετά την πυρκαγιά – Γιατροί στον Υπουργό
Το θέμα είχε αναδείξει η «Π» προσφάτως αλλά χθες τέθηκε από γιατρούς του νοσοκομείου κατά τη συνάντησή τους με τον κ. Γεωργιάδη.

Χωρίς κλίνες ξεκούρασης παραμένουν ένα χρόνο τώρα οι εφημερεύοντες γιατροί του Καραμανδανείου. Τόσο διαρκεί η υπόσχεση της άμεσης αποκατάστασης που είχε δώσει στις 10 Ιουλίου του 2024 ο ίδιος υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης επισκεπτόμενος το νοσοκομείο λίγες ώρες μετά την πυρκαγιά του Γηροκομειού που πέρασε και στον όροφο του Καραμανδανείου που στέγαζε τις κλίνες των εφημερευόντων.
Διαβάστε επίσης: Πάτρα: Καραμανδάνειο: Κοιμούνται ακόμα σε καναπέδες μετά τη φωτιά – «Υπογράφεται το έργο»
Το θέμα είχε αναδείξει η «Π» προσφάτως αλλά χθες τέθηκε από γιατρούς του νοσοκομείου κατά τη συνάντησή τους με τον κ. Γεωργιάδη.
Ειδικότερα, στο γραφείο του υπουργού βρέθηκαν χθες ο διευθυντής ΕΣΥ της παιδιατρικής Αθανάσιος Φίλιας και ο παιδοχειρουργός επιμελητής Β΄ Κωνσταντίνος Ζάχος. Στο πλαίσιο της συζήτησης που είχαν, έθεσαν στον κ. Γεωργιάδη μία σειρά από ζητήματα του νοσοκομείου. Το ένα από αυτά αφορούσε την καθυστέρηση που υπάρχει στην αποκατάσταση της πτέρυγας που κάηκε, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διαθέσιμος χώρος για την ξεκούραση του ιατρικού προσωπικού.
Το δεύτερο αφορούσε την κατασκευή των νέων χειρουργείων του νοσοκομείου. Κάτι για το οποίο είχε δεσμευτεί επίσης ο κ. Γεωργιάδης ότι θα δρομολογούσε άμεσα αλλά προς το παρόν δεν έχει προχωρήσει κάτι ορατό. Την ίδια στιγμή, η κατάσταση στα τριτοκοσμικά χειρουργεία του νοσοκομείου έχει επιδεινωθεί περαιτέρω, με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να δίνουν καθημερινά μάχη να προσφέρουν στους μικρούς ασθενείς την καλύτερη δυνατή φροντίδα.
Παράλληλα, οι κύριοι Φίλιας και Ζάχος ζήτησαν από τον υπουργό την κάλυψη των κενών θέσεων σε προσωπικό.
Τέλος συζητήθηκε το θέμα με τις διακομιδές παιδιών που είτε είναι κακοποιημένα και λειτουργεί το νοσοκομείο ως χώρος φύλαξης είτε φέρουν σημάδια κακοποίησης και παραπέμπονται από τις αρμόδιες αρχές για σχετική γνωμάτευση.
Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Οπως έχει αναδείξει η «Π» με σχετικά ρεπορτάζ, τόσο το Καραμανδάνειο όσο και η Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών φιλοξενούν, από μερικές ημέρες έως και αρκετούς μήνες, παιδιά τα οποία με εισαγγελική παραγγελία πρέπει να απομακρυνθούν από το οικογενειακό τους περιβάλλον, αλλά ελλείψει δομών καταλήγουν σε νοσοκομειακούς θαλάμους. Γεγονός που έχει σοβαρότατες συνέπειες στην ψυχολογία των παιδιών αλλά και στη λειτουργία των νοσηλευτικών μονάδων.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News