Πάτρα – Καραμανδάνειο: Πώς βρέθηκε τυχαία (!) φιαλίδιο με αίμα της Τζωρτζίνας; ΒΙΝΤΕΟ

Το αίμα, που περιέχεται στο συγκεκριμένο φιαλίδιο, είχε ληφθεί από την 9χρονη στις 8 Απριλίου του 2021, λίγη ώρα μετά την εισαγωγή της στο Καραμανδάνειο

Καραμανδάνειο

Εντελώς τυχαία βρέθηκε το αίμα που είχε ληφθεί από την Τζωρτζίνα Δασκαλάκη στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας και το οποίο είχε ληφθεί όταν η 9χρονη νοσηλευόταν εκεί, πολύ πριν μεταφερθεί στη ΜΕΘ Παίδων στο Ρίο.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η αντίδραση της για το φιαλίδιο αίματος της Τζωρτζίνας – ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος », το αποθηκευμένο φιαλίδιο το βρήκαν σε ένα ψυγείο Παιδίατροι και, άγνωστο πώς, είχε.. «ξεμείνει» εκεί και δεν βρισκόταν στο «Μικροβιολογικό» ή το φυαλλίδιο δεν είχε πεταχτεί. Διαπίστωσαν, με έκπληξη, ότι στο αυτοκόλλητο ήταν γραμμένο το όνομα της μικρής και έτσι το παρέδωσαν στις Αρχές.Αν και το Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό πετά τέτοια δείγματα κάθε 7 – 10 μέρες, το συγκεκριμένο κάπου είχε παραπέσει και έτσι βρέθηκε.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Σε 80′ έσβησε η Τζωρτζίνα! – «Φέρνουν» γιατρούς από το εξωτερικό

Ειδικό όχημα κούριερ (με ψυγείο), χθες το πρωί, το παρέλαβε από το Καραμανδάνειο και συνοδεία συμβατικού οχήματος του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Αττικής θα το μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να αναλυθεί στο Ειδικό Εργαστήριο του ΑΠΘ.

Καραμανδάνειο

Το αίμα, που περιέχεται στο συγκεκριμένο φυαλίδιο, είχε ληφθεί από την 9χρονη στις 8 Απριλίου του 2021, λίγη ώρα μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο. Μέχρι τότε δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας και η εισαγωγή της έγινε μετά από καυγά του ζεύγους Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη, έπειτα από τον μυστηριώδη θάνατο της 6μηνης Ιριδας.

Λέγεται πως πρόκειται για «σημαντικό» εύρημα, η ανάλυση του οποίου αναμένεται να βοηθήσει στις έρευνες, για το κατά πόσο είχε χορηγηθεί κεταμίνη ή κάποια άλλη φαρμακευτική ουσία, πριν το θάνατό της, τον Ιανουάριο του 2022.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΛΕΩΝ
Σχολιάζοντας αυτή την εξέλιξη ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας Ελλάδος Γρηγόρης Λέων, δήλωσε ότι είναι καθοριστικής σημασίας: «Βλέπουμε από μια νέα διερεύνηση των ανθρώπων του νοσοκομείου και ίσως μία μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση να προκύπτει ένα στοιχείο το οποίο είναι καθοριστικό. Ενα βιολογικό υλικό, όπως το αίμα μπορεί να μας δώσει πολύτιμες πληροφορίες, ειδικά για τοξικολογικές εξετάσεις φαρμάκων και δηλητηρίων» είπε.

Τεχνικός Σύμβουλος Ρούλας…αναπόδεικτα:
«Οι γιατροί, αντί για ροκουρόνιο, χορήγησαν διπλή δόση κεταμίνης»!

Πλαστικός χειρουργός αλλά και «επειγοντολόγος» είναι ο ένας εκ των έξι τεχνικών συμβούλων που προσέλαβε η Ρούλα Πισπιρίγκου, σε μία προσπάθεια να αποδείξει επιστημονικά τα όσα ισχυρίζεται για την «αθωότητά της»!

Χωρίς να είναι γενετιστής, είπε ότι ίσως τα παιδιά να νοσούσαν από ένα σύνδρομο που λέγεται «Υπερευεσθησία καρωτιδικού κόλπου».

Ο κ. Σιδεράς ανέπτυξε ένα σενάριο ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας, στο Νοσοκομείο Αθηνών «Αγλαΐα Κυριακού» οφείλεται στο ότι οι γιατροί, αντί για ροκουρόνιο χορήγησαν στο παιδί διπλή δόση κεταμίνης ,χωρίς όμως να μπορεί να το αποδείξει.

«Το νοσοκομείο και οι γιατροί ουδέποτε χορήγησαν κεταμίνη στη Τζωρτζίνα» δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Μανώλης Παπασάββας, αντιδρώντας στους ισχυρισμούς αυτούς.

Και η κατηγορούμενη, πάντως, έχει υποστηρίξει ότι την ουσία την είχαν χορηγήσει οι γιατροί του νοσοκομείου και έχει ζητήσει να διερευνηθεί το γιατί και το πώς, με τον δικηγόρο της να αναφέρεται σε πιθανό «ιατρικό λάθος»!

Θυμίζουμε ότι, η διοίκηση του «Αγλαΐα Κυριακού» είναι ξεκάθαρη ως προς την χορήγση κεταμίνης: «Σχετικά με αναφορές που λαμβάνουν χώρα ότι κατά την νοσηλεία της ασθενούς Γεωργίας Δασκαλάκη στο νοσοκομείο μας, έλαβε, από το ιατρικό ή το νοσηλευτικό μας προσωπικό, την φαρμακευτική ουσία “κεταμίνη”, βεβαιώνουμε ότι ουδέποτε χορηγήθηκε στην μικρή ασθενή η ουσία αυτή είτε αυτούσια είτε σαν συστατικό άλλου φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος».

ΜΠΟΥΖΙΑΝΗΣ ΓΙΑ «Π»

Βρήκε σημάδια, λέει ο ιατροδικαστής

Καραμανδάνειο

«Παρατηρούνται υποστάσεις κυανέρυρθρης χροιάς που καταλαμβάνουν το αριστερό ημιμόριο του προσώπου, το άνω βλέφαρο του δεξιού οφθαλμού, την δεξιά παρειακή χώρα και την οπίσθια επιφάνεια του κορμού του σώματος, καθώς και ήπια κυάνωση των ονύχων των χειρών και αποξήρανση του κάτω χείλους του στόματος» δήλωσε ο Ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, που έχει αναλάβει την υπόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη.

Μάλιστα, ο κ. Μπουζιάνης διαψεύδει τους τεχνικούς συμβούλους της Πισπιρίγκου οι οποίοι – όπως αποκάλυψε χθες η «Π» – ισχυρίζονται πως ο θάνατος επήλθε 80 λεπτά μετά!

Οπως είπε, εξέτασε τη σορό της 9χρονης την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου ενώ το κορίτσι πέθανε ,όπως είναι γνωστό, το Σάββατο 29 Ιανουαρίου, με ώρα θανάτου 15:50, μετά την προσπάθεια ανάνηψης που απέβη άκαρπη. Αυτό σημαίνει ότι το νεκρό κοριτσάκι μπήκε σε ψυγείο. Ο ίδιος απέφυγε να πει περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς περιμένει όπως μας είπε να κληθεί από την 18η Ανακρίτρια.

«Οταν πεθαίνει κάποιος, ειδικά στο νοσοκομείο ,πάει στο νεκροθάλαμό του και ανάλογα με το πότε θα το πάρει το οποιοδήποτε γραφείο κηδειών, πολλές φορές το παίρνουν και αμέσως, το βάζουμε μετά σε ψυγεία και κατόπιν το φέρνουν σε μας». Τον περασμένο Μάρτιο, όταν είχε βγει η πληροφορία ότι το Γραφείο Κηδειών είχε μακιγιάρει τα σημάδια στο πρόσωπο της Τζωρτζίνας, ο ιατροδικαστής σε επικοινωνία που είχαμε ήταν απόλυτος ότι η 9χρονη δεν έφερε σημάδια στο πρόσωπο. Ο υπεύθυνος του γραφείου κηδειών «Σαμιώτη» στην Πάτρα μάς είχε πει τότε ότι έκαναν μακιγιάζ στην Τζωρτζίνα όπως κάνουν σε όλες τις σορούς για αισθητικούς λόγους. Το μακιγιάζ ελέγχθηκε μάλιστα τότε από μέλη της οικογένειας.

Σε τι καλούνται να απαντήσουν οι ιατροδικαστές

Την ίδια ώρα οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλογρηάς καλούνται να απαντήσουν σε βασικά ερωτήματα που αφορούν τον θάνατο της Μαλένας και της Ιριδας. Οπως έχει γράψει η «Π» το πόρισμά τους αναμένεται στα τέλη του μηνός.

Θάνατοι Μαλένας – Ιριδας: Από Ιούνιο και βλέπουμε το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα – Γιατί καθυστερεί

Για την Μαλένα:
1. Αν υφίστατο η εκτεταμένη κενοτοπιώδης εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων καθώς και εάν ορθά ερμηνεύτηκε από την κυρία Τσάκωνα ως ηπατική ανεπάρκεια. Το ερώτημα αυτό, όσον αφορά την ηπατική ανεπάρκεια, προφανώς και θα απαντηθεί ευχερώς αφού, σύμφωνα με τους ειδικούς, ηπατική ανεπάρκεια δεν υφίστατο, διότι το παιδί δεν έπασχε από ειδικά συμπτώματα της συγκεκριμένης νόσου όπως ασκίτης, πυλαία υπέρταση, κιρσούς οισοφάγου, ικτερική χροιά, ηπατική εγκεφαλοπάθεια, διαταραχές πήξης, υψηλές τιμές ηπατικών ενζύμων κ.τ.λ. Δηλαδή, στο ερώτημα αυτό δεν έχει σημασία η ανάδειξη της «αστοχίας» της κ. Τσάκωνα, αλλά αντίθετα εάν υφίσταται ως εύρημα η εκτεταμένη κενοτοπιώδης εκφύλιση καθώς και η ανάδειξη της αιτίας πρόκλησης, δηλαδή εάν έχει προκληθεί από ασφυξία ή δηλητηρίαση, με όλες τις πληροφορίες να κατατείνουν ότι στο μόλις 3,5 ετών κορίτσι επήλθε ασφυκτικός θάνατος.

2. Σε ό,τι αφορά τα ευρήματα των πνευμόνων, από τον κ. Αγαπητό είχε διαπιστωθεί πνευμονικό οίδημα και πνευμονική συμφόρηση και τώρα συζητάμε για πνευμονορραγία, ένα εύρημα δηλωτικό ασφυξίας, αφού η ανάδειξή του προϋποθέτει την κυψελιδική βλάβη, διαταραχή που εμφανίζεται ιδιαίτερα σε ασφυξία, καθώς και εάν υπάρχουν ασφυκτικές κηλίδες.

Για την Ιριδα
1. Θα πρέπει να διαπιστωθεί εάν όντως υφίσταται ως εύρημα η αγενεσία/υποπλασία φλεβόκομβου που διαγνώστηκε από την κυρία Μητσέλου. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη διάγνωση όχι απλώς φέρεται να είναι «άστοχη», διότι την έχουν αμφισβητήσει όλοι οι παιδοκαρδιολόγοι, αλλά κυρίως διότι ισχύει το αυτονόητο – δεν μπορεί κάτι που δεν έχει γεννηθεί (αγενεσία) να είναι και υποπλαστικό (δεν είναι άρτια ολοκληρωμένο βάσει της κατά φύση ανάπτυξης). Σε περίπτωση όμως που επαληθευτεί ως εύρημα, τότε θα πρέπει να εξηγηθεί εάν αποτελεί αιτία βρεφικού θανάτου, όπως ανέφερε η κυρία Μητσέλου.

2. Θα πρέπει να επαληθευτούν τα έντονα περιγραφόμενα ευρήματα από την κ. Μητσέλου, που αναφέρονται σε ασφυκτικό θάνατο (ανοξία εγκεφάλου, ασφυκτικές κηλίδες πνευμόνων κ.τ.λ.). Αυτή η ενέργεια είναι ιδιαίτερα σημαντική διότι δεν μπορεί να αμφισβητείται μέρος της έκθεσης της κ. Μητσέλου (και αναφερόμαστε στην αγενεσία/υποπλασία φλεβόκομβου) και ακολούθως να λαμβάνονται ως ορθά τα ευρήματα της ασφυξίας.