Πάτρα: Τι ζητούν επιχειρηματίες εστίασης για το Καρναβάλι – «Αστυνομία, τουαλέτες και διαφήμιση»

Η καλύτερη οργάνωση του Καρναβαλιού πρέπει να είναι ένας από τους βασικούς στόχους της πόλης

Πάτρα

Σε ρυθμούς Καρναβαλιού κινείται πλέον η Πάτρα, καθώς προχθές έγινε η έναρξη στην πλατεία Γεωργίου, η οποία «ζέστανε» για τα καλά όλους τους φίλους και έδωσε μια πρώτη γεύση για το τι περιμένουμε τους δυο επόμενους μήνες.

Παραδοσιακά, η περίοδος αυτή είναι από τις καλύτερες για τον κλάδο της εστίασης, ο οποίος δουλεύει πολύ όλο το χρονικό διάστημα με τους χορούς που διοργανώνονται από διάφορους συλλόγους και σωματεία με αποκορύφωμα το διήμερο των παρελάσεων του Πατρινού Καρναβαλιού που φέτος «πέφτει» 16-17 Μαρτίου.

Η «Πελοπόννησος» μίλησε με τρεις επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης και τους ζήτησε να σχολιάσουν τι δεν τους αρέσει, αλλά και να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το πώς θα γίνει καλύτερη η οργάνωση του Καρναβαλιού.

Οι ερωτήσεις που τέθηκαν ήταν οι εξής:

1.Τι θα αλλάζατε σε πρακτικό οργανωτικό επίπεδο για να γίνει καλύτερο και πιο προσοδοφόρο το Καρναβάλι;
2.Υπάρχει κάτι που σας ενοχλεί και θεωρείτε ότι δημιουργεί πρόβλημα;
3.Η πρόβλεψή σας για το φετινό Καρναβάλι;

Ο ιδιοκτήτης café-εστιατορίου, στο κέντρο, Γιάννης Καρπής ανέφερε:
1. «Αν μπορούσα, θα άλλαζα το φαινόμενο να μην υπάρχουν υπαίθρια ηχεία στον δρόμο, όπως συμβαίνει κατά κόρον και δημιουργεί συνθήκες πανηγυριού».

2. «Ενας τόσο μεγάλος θεσμός θα μπορούσε να είχε μεγαλύτερη διάρκεια και να μην είναι μόνο ένα σαββατοκύριακο. Επίσης, απουσιάζει η διαφήμιση του Καρναβαλιού σε άλλες πόλεις της Ελλάδας».

3. Εκτιμώ ότι θα έχει μεγάλη επισκεψιμοτητα από τα πρώτα μηνύματα που λαμβάνουμε και πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι καιρικές συνθήκες».

Ο επί σειρά ετών ιδιοκτήτης café στην πλατεία Γεωργίου, Θάνος Τσέρης, τόνισε:

1.«Θα έκλεινα τα κέντρο για να μην κινούνται τα ΙΧ εκείνες τις δύο μέρες. Επίσης, θα έβρισκα χώρους για να παρκάρουν τα αυτοκίνητα και μάλιστα φυλασσόμενους με πληρωμή, ώστε να προκύψουν έσοδα για τη δημοτική αρχή».

2.«Θα απαγόρευα την πώληση μαυροδάφνης και διάφορων ποτών από μικροπωλητές, που η ποιότητα τους είναι αμφιβόλου αξίας. Πίνουν πολλές φορές νεαροί και χαλά η εικόνα της πόλης. Θα ήθελα να υπάρχει μεγαλύτερη αστυνόμευση εκείνες τις μέρες και να είναι ανοιχτές οι τουαλέτες στην πλ. Γεωργίου».

3.«Αν έχουμε σύμμαχο τις καιρικές συνθήκες, πιστεύω ότι θα γίνει χαμός».

Ο ιδιοκτήτης νυκτερινού κέντρου στην οδό Αγίου Ανδρέου, Γιάννης Παπαγιαννόπουλος, υπογράμμισε:

1.«Περισσότερα δρώμενα στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Γεωργίου και περιμετρικά. Θέλει μεγαλύτερη διαφήμιση, όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο. Προτείνω, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, τα εμπορικά καταστήματα εκείνες τις δύο μέρες να είναι ανοιχτά μέχρι τις 12 το βράδυ, όπως συμβαίνει σε τουριστικές περιοχές».

2. «Με ενοχλεί το ότι δεν υπάρχει πολύ μεγάλη αστυνόμευση και τουαλέτες σε διάφορα σημεία της πόλης. Να μην υπάρχουν ηχεία στους δρόμους, δεν είναι σωστό για τους επαγγελματίες του κλάδου που δαπανούν τόσα χρήματα.

3.«Πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλύτερα από άλλες χρονιές, γιατί γενικότερα αντιλαμβάνομαι ότι ο κόσμος θέλει να βγει για να διασκεδάσει».

Διαβάστε επίσης:

Εξαφάνιση στο Μεσολόγγι: «Πού είναι ο Μπάμπης» φωνάζουν έξω από τα δικαστήρια – Απολογείται ο 50χρονος κρεοπώλης

Μέτρα στήριξης νέων οικογενειών: Αυξάνεται το επίδομα γέννησης στα 2400 ευρώ – Οι ανακοινώσεις

Πάτρα: Περιεργή κατάρρευση στο ΠΓΝΠ – Ο Δημ. Μπάκος ανησυχεί για δολιοφθορά!

Τιμολόγια ρεύματος: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι – Γιατί ευνοούνται τα «κίτρινα», οι κίνδυνοι

Αναστάτωση σε Αίγιο, Μεσολόγγι, Ναύπακτο, Αμαλιάδα για τα Πρωτοδικεία – Ασπίδα Φαρμάκη στο δικαστικό κομφούζιο