Πλεύρης για Τέμπη: «Όλα ανοιχτά – Η Βουλή δεν θα σταθεί εμπόδιο, αλλά δεν θα δεχτεί μαξιμαλισμούς»
Τη στάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας απέναντι στη δικογραφία για Σπίρτζη και Καραμανλή στο πλαίσιο της τραγωδίας των Τεμπών διευκρίνισε ο Θάνος Πλεύρης, ξεκαθαρίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία προκρίνει ταχεία και στοχευμένη διαδικασία, απορρίπτοντας υπερβολικές αιτιάσεις.

Στο θέμα της διαβίβασης στη Βουλή της δικογραφίας που αφορά τους πρώην υπουργούς Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη και Κώστα Αχ. Καραμανλή, για την τραγωδία στα Τέμπη, τοποθετήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.
Όπως ανέφερε, «η αξιολόγηση θα πρέπει να έχει συνέπειες και όχι να είναι μία θεωρητική προσέγγιση», εξηγώντας ότι η Νέα Δημοκρατία προτείνει να ακολουθηθεί η διαδικασία που υιοθετήθηκε και στην υπόθεση του Χρήστου Τριαντόπουλου: «Να γίνεται μια προκαταρκτική επιτροπή με όσο το δυνατόν απολύτως απαραίτητη διάρκεια, ώστε να φτάνουν οι υποθέσεις γρήγορα στο δικαστικό συμβούλιο».
Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα τα ενδεχόμενα είναι ακόμη ανοιχτά: «Δεν έχουμε καταλήξει στο αν υπάρχουν κατηγορίες, ούτε αν αυτές αφορούν και τα δύο πρόσωπα ή και άλλα, ούτε και τον νομικό χαρακτηρισμό των πράξεων. Επομένως, όλα θα εξαρτηθούν από την εξέταση του φακέλου». Επισήμανε, πάντως, ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να σταθεί εμπόδιο αλλά δεν είναι διατεθειμένη να στηρίξει προτάσεις της αντιπολίτευσης που χαρακτηρίζονται από μαξιμαλισμό.
Σε ερώτηση για το αν η κυβερνητική πλειοψηφία θα καταθέσει τη δική της πρόταση, ο Θάνος Πλεύρης απάντησε πως κάτι τέτοιο δεν είναι βέβαιο: «Δεν σημαίνει ότι σώνει και καλά θα καταθέσουμε. Θα εξετάσουμε πρώτα το υλικό και θα σχηματίσουμε άποψη».
Τέλος, σχετικά με τον πρώην υπουργό Κώστα Καραμανλή, ανέφερε: «Φαντάζομαι στην πορεία ο κ. Καραμανλής θα τοποθετηθεί, αλλά δεν το γνωρίζω αυτό. Όμως, η πλειοψηφία, εκτιμώντας τη θέση του κάθε ελεγχόμενου, δεν δεσμεύεται από αυτή».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάτρα: Ερευνα για τη φωτιά σε κατάστημα, τι «δείχνουν» τα πρώτα στοιχεία ΦΩΤΟ
Λεωφόρος Αθηνών: Ανατροπή νταλίκας, έκλεισε το ρεύμα προς Δαφνί ΦΩΤΟ
Πάτρα: Υπό διάλυση η Εθνολογική Εταιρεία – Με κουβάδες το Ιστορικό – Εθνολογικό Μουσείο
Εκτεθειμένη σε ξηρασίες και πλημμύρες η Δυτική Ελλάδα – Τα χρήσιμα συμπεράσματα ημερίδας
Στο ΚΑΤ ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος, ευλόγησε τον Μουγκοπέτρο ΒΙΝΤΕΟ
Φρικτό τέλος για Ουκρανή δημοσιογράφο-“Της έβγαλαν τα μάτια” αποκαλύπτει ο Guardian
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News