Ποιο ελληνικό νησί αποθεώνει το CNN;
Το νησί της Σαμοθράκης διαφημίζει το CNN travel, μέσα από άρθρο του, χαρακτηρίζοντάς το «μια οπτασία».
«Ποιος χρειάζεται την πολυτέλεια όταν υπάρχει ένας κολπίσκος που παίζει μια… συμφωνία έξω από το παράθυρό σας;»
Το νησί της Σαμοθράκης διαφημίζει το CNN travel, μέσα από άρθρο του που δημοσίευσε σήμερα (31/1) με τίτλο «Το μυστικό πράσινο «παρθένο νησί» της Ελλάδας», προκαλώντας τους αναγνώστες του να το επισκεφτούν και χαρακτηρίζοντάς το μεταξύ άλλων, ως «μία οπτασία με πράσινο χρώμα».
Το άρθρο που παραθέτει λεπτομέρειες σχετικά με τις φυσικές ομορφιές του νησιού, αλλά και τις δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κάποιος κατά τη διάρκεια της παραμονής του, σημειώνει πως «για όποιον λόγο και αν έρθετε, ξέρετε ότι θα ξαναεπιστρέψετε».
Η συντάκτρια του άρθρου Λίζα Μόροου, αναφέρει πως το νησί «αποτελεί πόλο έλξης για τους οικοτουρίστες» και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη ποικιλομορφία του, που διαθέτει καταπράσινα δάση, ποτάμια, καταρράκτες και βουνό λέγοντας: «Ποιος χρειάζεται την πολυτέλεια όταν υπάρχει ένας κολπίσκος που παίζει μια συμφωνία έξω από το παράθυρό σας;»
Ωστόσο παίρνοντας τη συμβουλή μιας ντόπιας επιχειρηματία, επισημαίνει πως η «Σαμοθράκη χρειάζεται νεαρά πόδια για περπάτημα».
Μπορεί λοιπόν οι περισσότεροι που επισκέπτονται το νησί και κυρίως που μένουν σε κάμπινγκ, να είναι μεταξύ 20 και 30 ετών, ωστόσο εύκολα βρίσκει κανείς και μεγαλύτερες ηλικίες, οι οποίες έρχονται για να «ζήσουν μια πιο ανενόχλητη και πιο αδιάλυτη θέα της Ελλάδας».
Οι καταρράκτες
Περιγράφοντας τους καταρράκτες της Σαμοθράκης, το άρθρο αναφέρει πως «οι γυμνοί χίπις φαίνονται σαν νύμφες του νερού, που γλιστρούν μπροστά από ντυμένους κολυμβητές με απορία. Περπατούν μέσα στο νερό, με λιγοστά πράγματα στοιβαγμένα στα κεφάλια τους, προτού σκαρφαλώσουν απέναντι και ανέβουν σε ένα βράχο για να πέσουν σε μία φυσική πισίνα».
«Στα μισά της όψης του βράχου υπάρχει ένα σχοινί συνδεδεμένο σε ένα δέντρο. Οι γενναίοι αιωρούνται, σαν τον Ταρζάν, πριν τορπιλίσουν στα παγωμένα νερά, που βρίσκονται από κάτω,» υπογραμμίζεται.
Περιγράφοντας τα σημεία πεζοπορίας ανάμεσα στους καταρράκτες, η Μόροου λέει πως «οι μοντέρνες νεαρές επιχειρούν την ανάβαση ντυμένες μόνο με μπικίνι και αθλητικά παπούτσια, αλλά τα μποτάκια πεζοπορίας είναι χρήσιμα».
«Μια σύντομη τελική κατάβαση αποκαλύπτει την ανταμοιβή σας: ένα λαμπερό ιριδίζον πράσινο σώμα νερού. Λιβελούλες με μπλε σώμα και μαύρα φτερά, που η καθεμία έχει μία μόνο κίτρινη κουκκίδα, φεύγουν μακριά πετώντας παράλληλα με την επιφάνεια, καθώς οι άνθρωποι συνεχίζουν ανενόχλητοι τα τελετουργικά τους,» σημειώνει αναφερόμενη σε μία συγκεκριμένη διαδρομή.
Η Μόροου προειδοποιεί του αναγνώστες που ενδιαφέρονται να κάνουν ορειβασία στα απόκρημνα μέρη της Σαμοθράκης, να είναι προσεκτικοί λέγοντάς τους: «Θυμηθείτε, είστε μόνοι σας αν κάτι πάει στραβά».
Παρ΄όλα αυτά, αναφέρει πως το νησί του Αιγαίου έχει ενδιαφέρον και για τους λιγότερο ενεργητικούς, οι οποίοι μπορούν να πάνε για μπάνιο στις παραλίες ή να κάνουν βαρκάδα, ενώ δεν παραλείπει να περιγράψει και μύθους της Σαμοθράκης.
Στο άρθρο γίνεται ιδιαίτερη μνεία και στα κατσίκια του νησιού, που όπως λέει η Μόροου, «υπάρχουν παντού».
«Οι ντόπιοι έχουν περισσότερους από 20 διαφορετικούς τρόπους για να προετοιμάσουν την κατσίκα. Είτε μαγειρεμένη στο φούρνο με δαμάσκηνα, μαριναρισμένη με κόκκινο κρασί ή πνιγμένη σε κυδώνι, σχεδόν όλα στο μενού εκτρέφονται, καλλιεργούνται ή φτιάχνονται από τους ανθρώπους που σας εξυπηρετούν,» τονίζει για το φαγητό του νησιού, ενώ λέει πως υπάρχουν και χορτοφαγικές σπεσιαλιτέ.
Κλείνοντας το άρθρο αναφέρει πως οι τουρίστες που επισκέπτονται το νησί κουρασμένοι και με προβλήματα, μετά από μία εβδομάδα, φεύγουν ξανά νέοι.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News