Πόσο καθαρό είναι το σπίτι σου; Χρήσιμες συμβουλές

Μπορείτε να αφιερώνετε λίγες ώρες μέσα στην καθημερινότητα σας για να καθαρίσετε ορισμένους χώρους του σπιτιού, κρατώντας τις υπόλοιπες δουλειές στο τέλος της κάθε εβδομάδας.

καθαρό

Η καθαριότητα του σπιτιού μας απαιτεί χρόνο. Έτσι, εκτός από τις καθημερινές μας υποχρεώσεις και την δουλειά πρέπει να φροντίζουμε την υγιεινή των χώρων που κινούμαστε, είτε εμείς, είτε άλλα μέλη της οικογένειας μας, προκειμένου να αποφύγουμε την συσσώρευση μικροβίων και εν γένει μικροοργανισμών που είναι ορατοί με γυμνό μάτι (π.χ. ακάρεα).

Που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες, όπως κρίσεις άσθματος ή ερεθισμούς στο δέρμα. Δεδομένου ότι κάποιοι χώροι του σπιτιού χρησιμοποιούνται περισσότερο, γίνεται κατανοητό ότι πρέπει να καθαρίζονται πιο συχνά συγκριτικά με τους υπόλοιπους.

Ωστόσο, υπάρχουν λύσεις που μπορούν να κάνουν την σχετική διαδικασία, λιγότερο κουραστική για εμάς. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί, όταν οργανώσετε τον χρόνο των εργασιών σας. Για παράδειγμα, τόσο το μπάνιο, όσο και η κουζίνα είναι χώροι που χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Ο καθαρισμός των χώρων αυτών είναι καλό να προγραμματίζεται μέσα στη εβδομάδα προκειμένου να μην παραμελείται.

Επομένως, μπορείτε να αφιερώνετε λίγες ώρες μέσα στην καθημερινότητα σας για να καθαρίσετε ορισμένους χώρους του σπιτιού, κρατώντας τις υπόλοιπες δουλειές στο τέλος της κάθε εβδομάδας.

Τα καθημερινά μέτρα υγιεινής

Τοποθετήστε χαλάκια δίπλα σε κάθε πόρτα για να «πιάνετε» την βρωμιά και την σκόνη.

Μια έξυπνη λύση για να διατηρείτε πάντα καθαρή την κουζίνα σας είναι να πλένετε τις εστίες μαγειρέματος, αμέσως μόλις τελειώνετε το μαγείρεμα του κάθε φαγητού. Επίσης, μετά από κάθε γεύμα, μπορείτε να πλένετε κατευθείαν τα πιάτα σας, καθαρίζοντας, παράλληλα, τους πάγκους και το τραπέζι.

Ξεπλύνετε το νεροχύτη, αφού βουρτσίσετε τα δόντια σας, καθώς επίσης και την μπανιέρα μετά από το ντους.

Εβδομαδιαία μέτρα υγιεινής

Χρησιμοποιώντας καθαριστικά υγρά γενικής χρήσης, φροντίστε να απολυμάνετε την τουαλέτα σας. Εστιάστε περισσότερο σε σημεία που χρησιμοποιείτε συχνά, όπως το καζανάκι, τους διακόπτες για τα φώτα, καθώς και τα πόμολα από τις πόρτες.

Σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα και καθαρίστε τα χαλιά και τις ταπετσαρίες για να αφαιρέσετε την σκόνη, καθώς και τυχόν λεκέδες από τα υπνοδωμάτια και τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού.

Εκτός από την απολύμανση των πάγκων της κουζίνας, δώστε ιδιαίτερα βαρύτητα στις ηλεκτρικές συσκευές (π.χ. φούρνος μικροκυμάτων, απορροφητήρας κουζίνας, την λαβή του ψυγείου).

Τα περισσότερα ακάρεα συγκεντρώνονται στο κρεβάτι μας. Έτσι, θα ήταν καλό να αλλάζουμε σεντόνια και μαξιλαροθήκες τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Εκτός από το πλυντήριο που βάζετε για τα ρούχα σας, φροντίστε και την καθαριότητα του χώρου που περνάτε περισσότερες ώρες.