Στην «Π» καθηγητές και γονείς της Πάτρας για τα υπέρ και τα κατά του Ψηφιακού Φροντιστηρίου και των κινητών στις αίθουσες

Στο επίκεντρο το μέτρο απαγόρευσης των τηλεφώνων στις αίθουσες

καθηγητές

Συζητήσεις προκάλεσαν στην εκπαιδευτική κοινότητα και στις τάξεις των γονέων των μαθητών οι ανακοινώσεις του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη τόσο για το Ψηφιακό Φροντιστήριο, όσο και για την απαγόρευση χρήσης των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία.

καθηγητέςΣε ό,τι αφορά το Ψηφιακό Φροντιστήριο, ο πρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας Βασίλης Δημόπουλος μετέφερε τις επιφυλάξεις του και τους ενδοιασμούς του για την αποδοτικότητα του μέτρου σε παιδαγωγικό επίπεδο. «Θα πρέπει να το δούμε με μεγάλη προσοχή και να το αναλύσουμε» σχολίασε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο Β. Δημόπουλος και πρόσθεσε: «Αυτό που φοβόμαστε είναι ότι το Ψηφιακό Φροντιστήριο θα λειτουργήσει εις βάρος της ενισχυτικής διδασκαλίας που γίνεται διά ζώσης. Θεωρούμε ότι ένα κομπιούτερ δεν μπορεί να αντικαταστήσει έναν εκπαιδευτικό. Η διά ζώσης μάθηση είναι καλύτερη από την εξ αποστάσεως και παιδαγωγικά και ποιοτικά. Στην πρώτη συνεδρίαση της ΕΛΜΕ θα εξετάσουμε την κατάσταση. Θα πρέπει να αναφέρω, επίσης, ότι για όλο αυτό ξοδεύτηκαν και μεγάλα ποσά…».

Σε ό,τι αφορά την απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία, φαίνεται πως οι γονείς είναικαθηγητές θετικοί με το παραπάνω μέτρο, που ούτως ή άλλως προϋπήρχε, όμως στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είχαμε την τήρηση κι εφαρμογή του. «Αυτό το μέτρο ισχύει εδώ και χρόνια, όμως δεν εφαρμοζόταν από κανέναν, με ευθύνη και των γονέων και των εκπαιδευτικών. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας» ανέφερε στην «Π», η πρόεδρος της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων Ελένη Μπεχλιούλη και πρόσθεσε τα εξής: «Εννοείται ότι το μέτρο είναι σωστό. Τα παιδιά μας μπορεί να θέλουν μαζί τους τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία, όμως σε πολλές περιπτώσεις γίνεται κατάχρηση χωρίς έλεγχο. Αλλο πράγμα να τους αφήσουμε το τηλέφωνο για να μας ενημερώσουν ότι σχόλασαν και το πού θα πάνε μετά το μάθημα κι άλλο το να ανεβάζουν φωτογραφίες και σχόλια ή να αποθανατίζουν διάφορα την ώρα των μαθημάτων. Σε αυτήν την περίπτωση ας του το πάρουν οι εκπαιδευτικοί προς γνώση και συμμόρφωσή τους. Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να είναι πιο αυστηροί».