Σβόλης- Πάτρα Ενωμένη: Χαμένα έσοδα για τον Δήμο Πατρέων και ταλαιπωρία για τους πολίτες.
Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» με επικεφαλής τον Κώστα Σβόλη.

Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο «Πάτρα Ενωμένη» αναφέρονται τα εξής:
«Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, στις 4/8/2025, θα υπάρξει εισήγηση διαγραφής οφειλών 322.549,50 € που αφορούν πρόστιμα παραβάσεων του Κ.Ο.Κ. που έγιναν από το 2015 και εντεύθεν. Δηλαδή, όταν την πλήρη ευθύνη της ταμειακής βεβαίωσης και είσπραξης είχε η σημερινή Δημοτική Αρχή.
Επίσης, στην προσεχή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, θα αποφασισθεί να επιστραφούν σε εκατοντάδες πολίτες χρήματα (άνω των 100.000 €) που κακώς κατασχέθηκαν και εισπράχθηκαν από τον Δήμο Πατρέων. Μάλιστα, υπάρχουν κατασχέσεις και δεσμεύσεις σε περισσότερες από μία τράπεζες για την ίδια οφειλή σε πολλούς οφειλέτες.
Αποδεικνύεται, για μία ακόμη φορά, η ταλαιπωρία των συμπολιτών μας που έπεσαν θύματα της δημαγωγίας, του λαϊκισμού και της κατ΄ επίφασιν φιλολαϊκής πολιτικής της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Πατρέων.
Η ανικανότητα και η υποκρισία της Δημοτικής Αρχής είχαν και έχουν ως αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων του δημοτικού ταμείου και τον οικονομικό στραγγαλισμό και ταλαιπωρία των πολιτών.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία ο Δήμος οφείλει να ενημερώνει, εγκαίρως, με ατομικές ειδοποιήσεις τους οφειλέτες για τα χρέη τους και οι πολίτες οφείλουν να εξοφλούν τις οφειλές τους.
Σε κάθε άλλη περίπτωση οι προσαυξήσεις είναι υπέρογκες και στραγγαλίζουν οικονομικά τους οφειλέτες.
Να θυμίσουμε ότι, συνολικά, η απώλεια εσόδων του Δήμου μας αγγίζει τα 21.500.000 €, ποσό με το οποίο θα μπορούσε να έχει αλλάξει η εικόνα της πόλης μας με έργα ανάπλασης.
Ας ελπίσουμε οι διοικούντες τον Δήμο μας να αντιληφθούν ότι οι παλινωδίες τους δεν ωφελούν κανέναν. Αντίθετα βλάπτουν τους πολίτες».
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News