Συμφωνία Ρωσίας και ΗΠΑ για ανταλλαγή αιχμαλώτων
Πούτιν και Τραμπ τάχθηκαν υπέρ της «εξομάλυνσης» των σχέσεων των χωρών τους

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ντόναλντ Τραμπ τάχθηκαν υπέρ της «εξομάλυνσης» των σχέσεων των χωρών τους, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο μετά το τηλεφώνημα διάρκειας «δύο ωρών και πέντε λεπτών» που είχαν σήμερα (19/5).
«Οι δύο πρόεδροι τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης της εξομάλυνσης των [διμερών] σχέσεων» ανέφερε ο διπλωματικός σύμβουλος του Πούτιν, Γιούρι Ουσακόφ, ενημερώνοντας τηλεφωνικά τους δημοσιογράφους.
Σύμφωνα με τον Ουσακόφ, προετοιμάζεται μια «ανταλλαγή κρατουμένων», εννέα από τη μία πλευρά και άλλοι τόσοι από την άλλη.
Ο Πούτιν και ο Τραμπ «συζήτησαν πολλά θέματα», μεταξύ των οποίων και αυτό του Ιράν. Ο Πούτιν χαιρέτισε την πρόοδο στις συνομιλίες μεταξύ της Τεχεράνης και της Ουάσινγκτον για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και προσέφερε τη βοήθεια της Μόσχας.
Ο Ουσακόφ πρόσθεσε ότι ο Πούτιν χαιρέτισε επίσης τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Τραμπ στη Μέση Ανατολή, την προηγούμενη εβδομάδα.
Κατά τη διάρκεια αυτής της «ειλικρινούς συζήτησης», όπως την χαρακτήρισε ο Ουσακόφ, οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν να συνεχίσουν τον διάλογο για όλα τα θέματα».
Η συζήτηση αυτή ήταν «ουσιαστική και πολύ χρήσιμη» επισήμανε ο σύμβουλος του Κρεμλίνου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Βουτιά» άνδρα από τον 24ο όροφο του Πύργου Αθηνών
Euroviosion 2025: Οι πρώτες δηλώσεις της Klavdia επί ελληνικού εδάφους ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ
Αχαΐα: Κατέρρευσε 75χρονος σε γλέντι γάμου
Δεν άδειαζε κρεβάτι στη ΜΕΘ στο Ρίο και τον πήγαν στα Γιάννινα για να σωθεί!
Ξεμείναμε από Γαλάζιες Σημαίες-Φτωχός «συγγενής» η Αχαΐα σε σχέση με Ηλεία και Φωκίδα
Η άσκηση «Κέρβερος» έκλεψε την παράσταση στον Βουραϊκό ΦΩΤΟ
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News