Θανατηφόρα παράσυρση Ακτή Δυμαίων: Στην «Π» ο δικηγόρος της οικογένειας της 86χρονης, στην αντεπίθεση συγγενής του μοτοσικλετιστή
Στην «Πελοπόννησο» ο δικηγόρος της οικογένειας της 86χρονης, Ακης Βαβαρούτας, για την προφυλάκιση του νεαρού μοτοσικλετιστή και τη στάση του μετά τη θανατηφόρα παράσυρση.

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες Τρίτη 2/09/2025, μετά την απολογία του στον ανακριτή Πατρών ο 46χρονος μοτοσικλετιστής, που προκάλεσε τη θανατηφόρα παράσυρση της 86χρονης Αφροδίτης (Τιτίκας) Βασιλοπούλου και τον τραυματισμό του 7χρονου κοριτσιού που συνόδευε η γυναίκα, το βράδυ της 29ης Αυγούστου, στην Ακτή Δυμαίων.
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βαθμό κακουργήματος, φέρεται να επανέλαβε τον βασικό ισχυρισμό του ότι δεν πρόλαβε να αντιδράσει, ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά πως παραβίασε ερυθρό σηματοδότη.

O Ακης Βαβαρούτας
Μιλώντας στην «Πελοπόννησο», ο δικηγόρος της οικογένειας της 86χρονης, Ακης Βαβαρούτας, δήλωσε: «Ηταν μονόδρομος η προσωρινή κράτηση, πέρασε κόκκινο, έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα. Γι’ αυτές τις περιπτώσεις υπήρξε τροποποίηση και αυστηροποίηση του νόμου, διαφορετικά θα είχαμε μια ανθρωποκτονία από αμέλεια και θα ήταν πλημμέλημα».
Οσο για τις συνθήκες του δυστυχήματος, τόνισε: «Η γυναίκα κόντευε να βγει στη νησίδα, είχε διανύσει το μεγαλύτερο τμήμα του δρόμου, έσπρωξε το παιδί για να το σώσει με την ίδια να παρασύρεται και να τραυματίζεται θανάσιμα» και κατέληξε: «Αυτός ο άνθρωπος δεν εμφανίστηκε πουθενά όλες αυτές τις ημέρες, είτε μέσω συγγενών είτε δικηγόρου, να ζητήσει μια συγγνώμη. Σκότωσε έναν άνθρωπο».
Την ίδια ώρα, συγγενής του 46χρονου σε δηλώσεις ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το ορκίζεται το παιδί, το ορκίζεται “δεν πέρασα με κόκκινο, γιατί να λένε… Ολοι λένε ότι πέρασα με κόκκινο, γιατί;”. Θέλουν να τον βγάλουν ότι είναι δολοφόνος».
ΠΑΤΡΑ – ΚΗΔΕΙΑ 86ΧΡΟΝΗΣ
Ρίγη συγκίνησης στην κηδεία της 86χρονης Αφροδίτης (Τιτίκας) Βασιλοπούλου, χθες το πρωί, στο ιερό ναό Αγίου Γερασίμου Πατρών. Η χορωδία των Λευκαδίων, μέλος της οποίας ήταν η εκλιπούσα, την αποχαιρέτησε, σιγοτραγουδώντας δίπλα στο φέρετρο με τα λευκά τριαντάφυλλα, το «Μενεξέδες και Ζουμπούλια».
Παρών ήταν και ο πατέρας της 7χρονης, η οποία σώθηκε όταν η ηλικιωμένη έγινε «ασπίδα» και την προστάτεψε από την πορεία θανάτου που είχε «διαγράψει» η μοτοσικλέτα. Εμφανώς συγκινημένος για την αυτοθυσία της ηλικιωμένης, δήλωσε πως η κόρη του δεν γνωρίζει για τον θάνατο της «γιαγιάς Τιτίκας», καθώς την έχουν ενημερώσει πως νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένη. Η ταφή έγινε στο Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News