Τουρκία: Χειροπέδες και στον πρώην δήμαρχο Σμύρνης

Μετά τον Ιμαμογλου, ένας ακόμα δήμαρχος συνεληφθη στην Τουρκία, πρόκειται για τον Τούντς Σογέρ, ο οποίος διατέλεσε δήμαρχος της Σμύρνης επί πέντε χρόνια μέχρι τις δημοτικές εκλογές του 2024, ανήκει στο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως και ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, που συνελήφθη επίσης για κατηγορίες διαφθοράς στις 19 Μαρτίου.
Οι κατηγορίες αφορούν ατασθαλίες στην ανάθεση έργων στο πλαίσιο του προγράμματος αστικής ανάπλασης του δήμου.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι οι γενικοί διευθυντές της δημοτικής κατασκευαστικής εταιρείας İz Beton και της δημοτικής εταιρείας ύδρευσης İZSU, καθώς και ο επικεφαλής της νομαρχιακής επιτροπής Σμύρνης του CHP.
Θυμίζουμε ότι ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, συνελήφθη στις 19 Μαρτίου ως «ύποπτος» για «διαφθορά» και «τρομοκρατική δράση». Η πρώτη κατηγορία οδήγησε στην προσωρινή του κράτηση.
Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, ο Εκρέμ Ιμάμογλου, προσωπικότητα της αντιπολίτευσης και βασικός πολιτικός αντίπαλος του Ερντογάν, αντιμετωπίζει για τις κατηγορίες αυτές ποινή φυλάκισης 7 έως 9 μηνών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News