Ζαχαράκη προς ΔΟΕ: «Καμία υπαναχώρηση στην αξιολόγηση – Έρχονται 10.000 νέοι διορισμοί»

Αμετακίνητη στη θέση της για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών εμφανίστηκε η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, στη συνάντηση με τη ΔΟΕ, τονίζοντας πως δεν πρόκειται για τιμωρητικό μέτρο αλλά για εργαλείο ενδυνάμωσης του δημόσιου σχολείου. Εξήγγειλε 10.000 νέους διορισμούς εκπαιδευτικών με έμφαση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ζαχαράκη

Καμία πρόθεση υπαναχώρησης από τον νόμο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών δεν έχει η κυβέρνηση, όπως κατέστησε σαφές η υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη, στη συνάντησή της με το Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), το απόγευμα της Τετάρτης στο υπουργείο.

Κατά την τρίωρη συζήτηση, στην οποία η ΔΟΕ έθεσε το θέμα της αξιολόγησης και των πειθαρχικών διαδικασιών, η υπουργός ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για κεντρική κυβερνητική επιλογή και υπογράμμισε πως δεν έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, αλλά στόχο τη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου και του δημόσιου σχολείου.

Όπως σημειώθηκε από το υπουργείο, εξετάζονται μόνο τεχνικές ή γραφειοκρατικές βελτιώσεις στη διαδικασία, στη βάση εισηγήσεων που έχουν ήδη ζητηθεί από τα στελέχη της εκπαίδευσης.

Η κα Ζαχαράκη ανέφερε ακόμη ότι «παρά τις δυσκολίες της πολυετούς κρίσης, έχουν γίνει σταθερά βήματα ενίσχυσης της δημόσιας παιδείας», επισημαίνοντας ότι πραγματοποιήθηκαν πάνω από 38.000 διορισμοί τα τελευταία χρόνια.

Στο ίδιο πλαίσιο, ανακοίνωσε 10.000 νέους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών μέχρι το καλοκαίρι, με έμφαση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Παράλληλα, επανέλαβε τη δέσμευση για έγκαιρη υλοποίηση της πρώτης φάσης πρόσληψης αναπληρωτών πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς και επίσπευση της δεύτερης φάσης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην Ειδική Αγωγή, τονίζοντας την πρόθεση επίσπευσης των διορισμών μέσω ΑΣΕΠ, συνεχίζοντας την πολιτική που είχε ξεκινήσει η ίδια όταν διατελούσε Υφυπουργός Παιδείας.

Η υπουργός ανέφερε πως έχει ήδη καταγράψει, μέσα από συναντήσεις με Διευθυντές και Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, προβληματισμούς που αφορούν την καθημερινότητα των σχολείων, με στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας.

Τέλος, εξήγγειλε τη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, βασισμένου στις ανάγκες και τις προτάσεις των ίδιων των εκπαιδευτικών, με στόχο τη συνεχή αναβάθμιση των δεξιοτήτων και του έργου τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – Πάτρα: Ανήλικη «μαρτυρούσε» στα χέρια του νονού της

Ληστεία υπό την απειλή ψαλιδιού στην Πάτρα

Γιατί η Πισπιρίγκου μεταφέρθηκε αιφνιδίως στις φυλακές Θήβας

Αχαΐα: Καρατομείται η «τιμωρός» γυμνασιάρχης, μετά από το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Π»

Η στιγμή που Αστυνομικός βρίσκει το βρέφος δίπλα σε κάδο στον Αλιμο

Αχαΐα: Σε συσκευασία κακάο μεγάλη ποσότητα ηρωίνης, η στιγμή «εφόδου» της Αστυνομίας

Απόντες Πούτιν – Τραμπ από τις διαπραγματεύσεις της Κωνσταντινούπολης για το Ουκρανικό