Τουλάχιστον 40 Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα
Οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα, που συνεχίζονται για πάνω από ένα χρόνο, έχουν προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 44.976 ανθρώπων, κυρίως αμάχων
Σοβαρές απώλειες καταγράφηκαν χθες στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς τουλάχιστον 40 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους από αεροπορικές επιθέσεις του Ισραήλ. Ανάμεσα στους νεκρούς περιλαμβάνονται ένας δημοσιογράφος του Al Jazeera και τρεις εργαζόμενοι στις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, σύμφωνα με την τοπική Πολιτική Προστασία.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ, ο εικονολήπτης Άχμεντ αλ Λου σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επίθεσης στον καταυλισμό προσφύγων Νουσέιρατ, ενώ τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους από βομβαρδισμό σε σπίτι στην πόλη της Γάζας. Επιπλέον, στη Ντέιρ ελ Μπάλα, οχτώ άτομα τραυματίστηκαν και τέσσερα σκοτώθηκαν όταν χτυπήθηκε σκηνή που φιλοξενούσε εκτοπισμένους.
Βομβαρδισμός σε σχολείο στη Χαν Γιούνις στο νότιο τμήμα της Γάζας οδήγησε στον θάνατο 12 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, και στον τραυματισμό 35, ενώ άλλες έξι απώλειες καταγράφηκαν στη Σουτζάια. Οι ισραηλινές δυνάμεις επιβεβαίωσαν επιθέσεις στις περιοχές Μπέιτ Χανούν και Μπέιτ Λάχια, σημειώνοντας την εξουδετέρωση μαχητών και την καταστροφή όπλων.
Οι εχθροπραξίες έχουν επιδεινώσει την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, με το σύστημα υγείας να βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης. Ο Χουσάμ Αμπού Σαφίγια, διευθυντής του νοσοκομείου Καμάλ Αντουάν, ανέφερε πως οι συνεχιζόμενες επιθέσεις κοντά στο νοσοκομείο θέτουν σε κίνδυνο ασθενείς και προσωπικό, επιδεινώνοντας τις ήδη αντίξοες συνθήκες.
Ο ισραηλινός στρατός αρνείται τις κατηγορίες για στοχοποίηση υγειονομικών δομών, επιμένοντας πως επιχειρεί ενάντια σε στρατιωτικούς στόχους.
Οι εχθροπραξίες ξεκίνησαν στις 7 Οκτωβρίου 2023, μετά από έφοδο της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, που προκάλεσε τον θάνατο 1.208 Ισραηλινών, κυρίως αμάχων. Οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα, που συνεχίζονται για πάνω από ένα χρόνο, έχουν προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 44.976 ανθρώπων, κυρίως αμάχων, σύμφωνα με δεδομένα του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, τα οποία επιβεβαιώνονται από τον ΟΗΕ.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News