Η επένδυση, η σημασία της και τα μηνύματά της

Το κύριο άρθρο της «Π»

ΑΝ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΕΙ κανείς ως προς τη φύση και την αποστολή του ψηφιακού κόμβου που θα αναπτύξει η Αμαζον στην Ελλάδα μέσω μιας πολύ μεγάλης επένδυσης, θα διαπιστώσει δύο κυρίως ζητήματα.

ΠΡΩΤΟΝ, η χώρα μας έχει αποκτήσει μεγάλη αξιοπιστία ως πεδίο υποδοχής εφαρμογών της υψηλής τεχνολογίας και ως επενδυτικώς ενδιαφέρουσα για τέτοιες κινήσεις. Ηδη εκδηλώνονται σοβαρές διαρθρωτικές αλλαγές στο επιχειρείν και της απασχόλησης με τις οποίες προσαρμόζεται όλο και περισσότερος κόσμος, η νεολαία ιδίως, όπως βέβαια και οι δυνάμεις της αγοράς.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ προβλέπει ως αυτονόητο εργαλείο την υπερταχεία διακίνηση άυλων δεδομένων και τη μεγιστοποίηση της χωρητικότητάς τους, όπως και την επέκταση των ψηφιακών εφαρμογών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της παραγωγής, της εξυπηρέτησης, της επικοινωνίας, της ψυχαγωγίας, της καθημερινότητας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προσαρμοστούμε ανάλογα ως άτομα και ως κοινωνικοί, επαγγελματικοί, αυτοδιοικητικοί εταίροι.

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ πρέπει να απασχολήσει παραγωγικά την Αχαΐα και τους φορείς της, που καλούνται να αξιοποιήσουν στο έπακρο το Πανεπιστήμιο και τις δυνάμεις του.

 

 

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΘΟΡΥΒΟΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ μέρα χωρίς σφοδρές επικρίσεις κατά της κυβέρνησης στο μέτωπο του κορονοϊού, για οποιαδήποτε απόφαση και για οποιαδήποτε εξέλιξη, ακόμα και αν πρόκειται για καταστάσεις που έχουν προβληματίσει το σύνολο των κυβερνήσεων του πλανήτη.
ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ η κυβέρνηση έχει υποπέσει σε αστοχίες, παλιννωδίες και σφάλματα, κάτι που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν μπορούσε εκ των προτέρων να προβλεφθεί. Αναμφίβολα, επίσης, η αντιπολίτευση έχει θεσμικό καθήκον να ελέγχει και να ασκεί κριτική. Ομως στη χώρα μας παράγεται διαρκής θόρυβος εφ’ όλης της υγειονομικής ύλης, ο οποίος προκαλεί σύγχυση και αβεβαιότητα στους πολίτες, ενώ παρέχει και άλλοθι στους σπεκουλαδόρους των διαδόσεων, της τερατολογίας και της ανοησίας.
ΑΥΤΗ δεν είναι υπεύθυνη πολιτική συμπεριφορά και προδίδει μια αθεράπευτη ανωριμότητα. Τίποτα δεν δίδαξε η περίοδος 2015- 19.