Πάτρα: Διαδικτυακή ημερίδα για τον Covid-19 από το Δήμο

Η Δημοτική Αρχή, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία, έθεσε ως προτεραιότητα την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού. Παλεύουμε για μια κοινωνία ισότητας και δικαιοσύνης όπου η επιστήμη θα χρησιμοποιείται για το καλό όλων.
Η πανδημία covid-19, που έπληξε και συνεχίζει να πλήττει τον πλανήτη και τη χώρα μας, Ανέδειξε με τον πλέον εύγλωττο τρόπο τις ελλείψεις στον τομέα της υγείας του ρημαγμένου ΕΣΥ και τις αδυναμίες του τομέα της κοινωνικής προστασίας και υποστήριξης.
Η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν σε τέτοιο βαθμό εξελιχθεί, που οι επιπτώσεις της πανδημίας μπορούσαν να έχουν ελαχιστοποιηθεί.
Η έγκριση των εμβολίων έναντι του ιού SARS CoV-2, για την πρόληψη του και συνεπώς την αναστολή των επιπλοκών και των θανάτων που οφείλονται στη μετάδοση της νόσου Covid-19 δίνει την ελπίδα να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.
Όμως το σύστημα που ζούμε, αντιμετωπίζει τα πάντα ως εμπόρευμα, ακόμα και τους ευαίσθητους τομείς, όπως του φαρμάκου, του εμβολίου και συνολικά της υγείας. Αυτός είναι ο πραγματικός και ορατός εχθρός, από τον οποίο ο λαός πρέπει να απαλλαγεί.
Παράλληλα πολλά τα αναπάντητα ερωτηματικά που έχουν ενσκήψει σχετικά με τα εμβόλια. Ο εμβολιασμός είναι πράξη ευθύνης, δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικός πρέπει όμως να γίνει αντιληπτός ο ρόλος του στην Προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Η Αντιδημαρχία Υγείας και Πρόνοιας με σκοπό την αξιόπιστη ενημέρωση για το θέμα του εμβολιασμού, ενάντια σε στερεότυπα και προκαταλήψεις και προσπαθώντας να αντιπαλέψει την παραπληροφόρηση υλοποιεί, την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021, από τις 5 έως τις 8 μ.μ., Διαδικτυακό Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα: «COVID19+ΕΜΒΟΛΙΑ: Ακούμε και ρωτάμε τους ειδικούς».
Το Σεμινάριο απευθύνεται στους εργαζόμενους και στους αποδέκτες των υπηρεσιών όλων των Δομών του Δήμου Πατρέων, στους Συλλόγους ΑμεΑ, στην Ένωση και στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πατρέων, αλλά και σε όποιον δημότη/πολίτη της ευρύτερης περιοχής ενδιαφέρεται και έχει ως σκοπό την αξιόπιστη ενημέρωση για το θέμα του εμβολιασμού.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους προς τους ειδικούς και να συζητήσουν μαζί τους ότι σχετικό τους απασχολεί.

Το ιστοσεμινάριο οργανώνεται από Το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Δυτικής Ελλάδας υπεύθυνη η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικών Επιστημών του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας Αγγελική Γαριού και από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ) υπεύθυνος ο πρόεδρος Θεόδωρος Τουλγαρίδης.
Επιστημονική υπεύθυνη η Ιουλία Συροκώστα -Σταθοπούλου μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΔΗΠ και υπεύθυνη γραφείου ΑμεΑ.

Την εκδήλωση συντονίζουν:
Γιώργος Κολοκυθάς, Προϊστάμενος Τμήματος Τρίτης Ηλικίας ΚΟΔΗΠ
Κατερίνα Νικολακοπούλου, ΣΕΕ ΠΕ70, ΠΕΚΕΣΔΕ
Παρασκευή Πούλου, Βιολόγος, Εκπ/κός ΠΓΠΠ

Σχολιάζει- παρεμβαίνει- απαντά:
Χαράλαμπος Γώγος Καθηγητής Παθολογίας, Μέλος επιτροπής ειδικών Υπ. Υγείας, Εθνικός εκπρόσωπος ομάδας εργασίας Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη θεραπεία του Covid-19.

Για την καλύτερη οργάνωση και διαχείριση του διαδικτυακού χώρου παρακαλούμε να δηλώσετε την πρόθεση συμμετοχής σας στον παρακάτω σύνδεσμο:
• Μπορείτε να υποβάλλετε ερωτήσεις από σήμερα στο:
• Για να συνδεθείτε πατήστε εδώ:https://bit.ly/395Jqtg
Eventpassword (κωδικός):1234
• Το ιστοσεμινάριο θα μεταδοθεί και ζωντανά από το Youtube:

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:
Σύνδεση 5 -5.15 μ.μ.

-Χαιρετισμοί 5.15- 5.30 μ.μ.:
-Βίβιαν Σαμούρη, Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας
-Θόδωρος Τουλγαρίδης, Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.
-Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας.
-Σπύρος Παπαδάκης, Οργανωτικός Συντονιστής, ΠΕΚΕΣ Δυτ. Ελλάδας.
-Τίμος Πατρινός, Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Δήμου Πατρέων.

5.30 – 5.45 μ.μ.:
-Αγγελική Γαριού – Παπαλεξίου, ΣΕΕ Φυσικών Επιστημών, βιολόγος, PhD, Med, με θέμα: «Αναδυόμενες ασθένειες και εμβόλια».
5.45 – 6 μ.μ.:
-Ιουλία Συροκώστα -Σταθοπούλου, Διευθύντρια ΕΣΥ, Παθολογική Κλινική και Τμήμα Λοιμώξεων Π.ΓΝ. Πατρών, με θέμα: «Covid – 19, τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα».
6 – 6.15 μ.μ.:
-Ζωή Λυγερού, Καθηγήτρια Βιολογίας, Τμήμα Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών, με θέμα: «Τα εμβόλια και οι τεχνολογικές ανάπτυξής τους».
6.15 – 6.30 μ.μ.:
-Καρολίνα Ακινόσογλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Παθολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, με θέμα: «Εμβόλια για Covid – 19».
6.30 – 8 μ.μ.:
-Χαράλαμπος Γώγος Καθηγητής Παθολογίας, Μέλος επιτροπής ειδικών Υπουργείου Υγείας, Εθνικός εκπρόσωπος ομάδας εργασίας Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη θεραπεία του Covid-19: Συζητάμε με τους ειδικούς.