Σωματείο Εργαζομένων «Ιπποκράτης»: Υπόμνημα προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη

Τι αναφέρεται για την κατάσταση στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας.

Σωματείο

Μπορεί το Σωματείο Εργαζομένων «Ιπποκράτης» να είχε ζητήσει δια ζώσης συνάντηση – σύσκεψη με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, όμως κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν. Έτσι, το Σωματείο απέστειλε υπόμνημα προς τον Θάνο Πλεύρη, τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ και τον διοικητή του νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας.

Όπως αναφέρεται στο υπόμνημα: «Το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας είναι η Νοσοκομειακή μονάδα της περιοχής μας, που εφημερεύοντας εναλλάξ με το ΠΠΝΡίου, καλείται να καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής μας, της ευρύτερης περιοχής της Ν.Δ Ελλάδος και όχι μόνον. Μια λειτουργία που επιβάλλει την πλήρη ανάπτυξή του, και την άμεση στελέχωση του και κατ’ επέκταση την σωστή λειτουργία του.

Είναι το Νοσοκομείο που θέλουν και προτιμούν οι πολίτες της περιοχής μας, λόγω του έμπειρου Ιατρικού, Νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού και όχι μόνον. Αυτό το αποδεικνύει και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο η λειτουργία μας και στην περίοδο της πανδημίας. Όπου, αν και δεν είχαμε επιλεγεί ως Νοσοκομείο αναφοράς covid-19,παρ’ όλα αυτά κληθήκαμε και ανταποκριθήκαμε επάξια σε αυτές τις ανάγκες, περιθάλποντας επιτυχώς περιστατικά περισσότερα και από αυτά των Νοσοκομείων αναφοράς και μάλιστα κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, τόσο τις κτιριακές όσο και της υποστελέχωσης.

Βάσει των προαναφερόμενων αλλά και πρωτίστως του οργανισμού του Νοσοκομείου, που λόγω των ελλιπών κτιριακών υποδομών δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως και δεδομένου ότι πολλές από τις δομές που έχουμε αναπτύξει λειτουργούν κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες για τους ασθενείς (ογκολογικό, αιματολογικό κλπ) δεδομένα που επιβάλλουν περαιτέρω κτιριακές υποδομές.

Για αυτό το λόγω το Δ.Σ του Σωματείου μας αποφάσισε να σας καλέσουμε σε συζήτηση –σύσκεψη για τα μεγάλα προβλήματα του Νοσοκομείου όπως είναι:

– Η αναγκαία και απαραίτητη περαιτέρω κτιριακή ανάπτυξη του Νοσοκομείου με δρομολόγηση νέων κτιριακών υποδομών άκρως απαραίτητες για να στεγαστούν οι 150 και πλέον άστεγες κλίνες, τμήματα και υπηρεσίες όπως το Φαρμακείο, το γραφείο Διαχείρισης Υλικού, Αποδυτήρια κλπ τμήματα που δεν έχουν αναπτυχθεί όπως Ψυχιατρική, Νευρολογική και Νευροχειρουργική κλινική.

–  Η αντιμετώπιση της υποστελέχωσης. Η πανδημία μας βρήκε με 300 και πλέον κενές οργανικές θέσεις. Κενά που αυξήθηκαν με τις Αναστολές Εργασίας και τις πολλές συνταξιοδοτήσεις. Βέβαια θα μας πείτε ότι έγιναν και κάποιες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, αυτές όμως οι προσλήψεις δεν κάλυψαν αυτά τα κενά αλλά τις νέες δομές και λειτουργίες που προέκυψαν από την πανδημία.

Χωρίς βέβαια να απεμπολούμε τα υπόλοιπα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν εμάς τους Υγειονομικούς.

Κύριε Υπουργέ

Οι Συνάδελφοι Εργαζόμενοι που καθημερινά υπερβάλλουν εαυτόν για την όσο το δυνατόν καλύτερη παροχή υπηρεσιών, λόγω της Υποστελέχωσης βρίσκονται αντιμέτωποι με πάρα πολλά προβλήματα με άσχημες συνθήκες εργασίας, αντιμέτωποι με το στρες, το άγχος την καταπίεση, την εξουθενωτική εργασία όπου δεν μπορούν να πάρουν τις άδειες και τα ρεπό τους, χρειάζεται και πρέπει να έχουν καλύτερη τύχη και αντιμετώπιση, όχι ως «ήρωες» αλλά ως Εργαζόμενοι.

Θέλουμε να πιστεύουμε και ευελπιστούμε ότι θα βρεθούν οι απαραίτητες λύσεις, στα προβλήματα του Νοσοκομείου μας, των Πολιτών και των Συναδέλφων Εργαζόμενων».