Συμβολο συνοχης για μια Κοινωνία
Η ΜΕΓΑΛΗ εκλιπούσα μονάρχης της Βρετανίας, υπήρξε μια από τις εμβληματικότερες θεσμικές προσωπικότητες της νεότερης εποχής. Υπηρέτησε τον βασιλικό θεσμό της χώρας της με όρους προσωπικής ταύτισης. Εδώ και πολλά χρόνια, η έννοια της βρετανικής μοναρχίας, αλλά και του βασιλικού θεσμού γενικότερα συνέπιπτε με το πρόσωπο και την πολιτεία της, ανεξαρτήτως περιπετειών και αναταράξεων που εκδηλώθηκαν στη διάρκεια της θητείας της, όπου και πάλι,η διαχείρισή τους έφερε την προσωπική της σφραγίδα.
Η ΕΛΙΣΑΒΕΤ και η διαδρομή της, το αποτύπωμά της στην ιστορία και τη συνείδηση του βρετανικού λαού, είναι ένα κολοσσιαίο παράδειγμα της σημασίας και της βαρύτητας των θεσμικών πυλώνων για ένα έθνος. Υπήρξε σύμβολο συνοχής και ως τέτοια εκτιμήθηκε, πέρα από τις επί μέρους αξιολογήσεις και επισημάνσεις, για τις οποίες θα μιλήσουν οι ψύχραιμοι αναλυτές, και, ακόμα ψυχραιμότερη, η ιστορία.
Ο Δημος Που Διαμαρτυρεται
Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ προγραμμάτισε πρωτοβουλία στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης με θέμα το καρναβάλι της Πάτρας και ο καρναβαλικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων διαμαρτύρεται, γιατί δεν υπήρξε συνεννόηση μεταξύ των δύο φορέων για την πρωτοβουλία αυτή.
Ο ΛΟΓΟΣ για τον οποίο δεν υπήρξε συνεννόηση επί του προκειμένου, ας διευκρινιστεί αρμοδίως. Αλλά είναι γεγονός ότι δεν έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες που θα επέτρεπαν στους κορυφαίους αυτοδιοικητικούς φορείς να συνομιλούν, να συνεργάζονται, να εκπονούν κοινές δράσεις.
Ο ΔΗΜΟΣ, που διαμαρτύρεται, ποιες ενέργειες έχει δρομολογήσει, ώστε να εξασφαλιστεί ένα μάξιμουμ κοινών δραστηριοτήτων με την Περιφέρεια και τους άλλους αυτοδιοικητικούς φορείς; Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να ομιλείται κοινή διάλεκτος. Και αυτό δεν είναι κάτι που επιδιώκει ο Δήμος, όχι μόνον με την Περιφέρεια, αλλά με κανέναν άλλον στην πόλη, παρ’ εκτός και αν ασπάζονται τα ιδεολογικά, πολιτικά και συνθηματολογικά πλαίσια που ίδιος θέτει.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News