Συρίγος για Τουρκία: Τα νεύρα που επικρατούν μπορεί εύκολα να οδηγήσουν σε ένα λάθος
Η τοποθέτηση που έκανε ο υφυπουργός Παιδείας και καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής, Άγγελος Συρίγος για τις συνεχείς εντάσεις με τη γείτονα χώρα.
Η Ελλάδα και το Υπουργείο Εξωτερικών έδωσαν μία ξεκάθαρη απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις των τελευταίων ωρών, όμως ο ο υφυπουργός Παιδείας και καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής, Άγγελος Συρίγος δήλωσε σε νέα του συνέντευξη πως η ένταση και τα νεύρα που επικρατούν, εύκολα μπορεί να οδηγήσουν σε λάθος.
«Μία λάθος κίνηση, μία σύγκρουση, οτιδήποτε με τα νεύρα που επικρατούν, με τις αναχαιτίσεις αεροπλάνων που τρέχουν με ταχύτητες εκατοντάδων χιλιομέτρων, είναι εύκολο να οδηγήσει σε ένα λάθος», δήλωσε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και αναφερόμενος στις εξελίξεις στο πεδίο των ελληνοτουρκικών.
Ποιος είναι ο στόχος της Τουρκίας – Θα επιδιώξει θερμό επεισόδιο;
Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει το ενδεχόμενο η Τουρκία να επιδιώξει θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα μέσα στον επόμενο χρόνο, ο Άγγελος Συρίγος επεσήμανε ότι δεν είναι αυτός ο στόχος της γείτονος χώρας.
Ξεκάθαρη απάντηση ΥΠΕΞ σε Άγκυρα για αποστρατικοποίηση των νησιών – Απόρριψη του αιτήματος
«Ο στόχος της είναι να μας σύρει σε ένα διάλογο εφ όλης της ύλης. Και όταν λέω εφ όλης της ύλης, εννοώ ακόμη και για την κυριαρχία σε ελληνικά νησιά. Αυτή τη στιγμή, για να το πετύχει αυτό δεν έχει λόγο να κάνει κάποιο θερμό επεισόδιο, οτιδήποτε άλλο, αλλά ακολουθεί μια τακτική αντίστοιχη με αυτή που είχε ακολουθήσει το 1998- 99 με τη Συρία» σημείωσε.
«Η Συρία τότε φιλοξενούσε τον Οτσαλάν στο έδαφός της. Είχαν υπάρξει εντονότατες αντιδράσεις από την Τουρκία. Η Συρία δεν έκανε πίσω και στη συνέχεια η Τουρκία για 7-8 μήνες άρχισε να κάνει τέτοιες δηλώσεις, να κάνει στρατιωτικές ασκήσεις δίπλα στα τουρκοσυριακά σύνορα, να μεταφέρει δυνάμεις από άλλες περιοχές, δίνοντας την εντύπωση ότι ήταν θέμα χρόνου η επέμβαση στο εσωτερικό της Συρίας. Η Συρία βλέποντας τι γίνεται, έδιωξε τον Οτσαλάν. Νομίζω ότι κινείται σε αντίστοιχη λογική. Δηλαδή δεν είναι στόχος το θερμό επεισόδιο. Το θερμό επεισόδιο έχει και κινδύνους, διότι δεν είναι βέβαιο όταν τα βάζει με την Ελλάδα, ποιος από τους δύο θα χάσει» υπογράμμισε ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News