Περιστεριώνας – Ποταμός Κράθις: Το Φαράγγι της περιπέτειας!

Πώς η περιοχή θα μπει στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη

Περιστεριώνας

Ενας ιδιαίτερα ελκυστικός και πολύ φρέσκος προορισμός, το Φαράγγι του Περιστεριώνα, βάζει πλώρη για να γίνει πόλος έλξης για τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο! Για ανθρώπους που έχουν τρέλα με τον εναλλακτικό τουρισμό ή τον τουρισμό περιπέτειας.

Και η νέα διαδρομή που ετοιμάζονται ν’ ανοίξουν στον ποταμό Κράθη τα μέλη της Mountain Activities team (Σύλλογος Φίλων Δραστηριοτήτων βουνού) μπορεί κάλλιστα σε λίγο καιρό να μπει στο κάδρο του παγκόσμιου τουρισμού περιπέτειας!

Ηδη για τη νέα διαδρομή στο Φαράγγι του Περιστεριώνα έχουν εκφράσει ενδιαφέρον ορειβατικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα και λάτρεις του είδους από όλη την Πελοπόννησο!

Για όποιους γνωρίζουν, άλλωστε, πώς λειτουργεί το συγκεκριμένο είδος και πώς προωθείται αυτή η μορφή τουρισμού (που τώρα έρχεται και στην Ελλάδα), είναι ένα μεγάλο δέλεαρ για την Αιγιάλεια.

Μεγάλα τουριστικά γραφεία στην Ευρώπη πουλάνε πλέον δραστηριότητα και όχι τόπο προορισμού. Πουλάνε, για παράδειγμα ράφτινγκ στην Ουγκάντα και οι λάτρεις του είδους, που διαρκώς αυξάνονται, δεν λογαριάζουν την Ουγκάντα, αλλά μόνο το είδος της περιπέτειας που τους προτείνεται.

Αυτό θέλουν να κάνουν τα συγκεκριμένα παιδιά της ομάδας. Να βάλουν την Αιγιάλεια τα επόμενα χρόνια στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη για προορισμούς περιπέτειας. Και μετά το Φαράγγι του Βουραϊκού, να γίνει εξίσου βασικός προορισμός το Φαράγγι του Περιστεριώνα, γνωστό και ως «Οι συμπληγάδες πέτρες της Πελοποννήσου».

Ο Κυριάκος Αγιάνογλου, που σημειωτέον είναι από το Χαϊδάρι κι όχι από την Αιγιάλεια, και είναι πτυχιούχος συνοδός βουνού, μπαίνει μπροστάρης σ’ αυτό το εγχείρημα που θα κάνει την πρεμιέρα του στις 23 Ιουλίου!

Ο μόνος τρόπος πρόσβασης έως τώρα σε αυτή την υπέροχη διαδρομή ήταν να φύγεις από Ακράτα, να μπεις στο κομμάτι του Κράθη που είναι κατεστραμμένο και μετά να συνεχίσεις βλέποντας απλώς το φαράγγι.

Η ομάδα του Αγιάνογλου έφτιαξε μια καινούργια διαδρομή: ξεκίνημα πριν το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας, μετά πεζοπορία 1,5 ώρα σε ελαιώνες και δασικούς δρόμους μετά προσέγγιση στο φαράγγι μπαίνοντας μέσα στο ποτάμι, με ποταμοδιάσχιση –στο τμήμα του ποταμού που είναι ανέγγιχτο από τον ανθρώπινο παράγοντα,

Η παλιά διαδρομή ήταν κουραστική, είχε αρχίσει να ξεφτίζει. Η νέα χάραξη προσφέρει στο πιάτο το φυσικό κάλλος του ποταμού και όχι το κατεστραμμένο κομμάτι του.

Τα μέλη της ομάδας βρίσκονται σε επαφή με τοπικούς φορείς μήπως καταστεί δυνατό να συνοδευτεί η πρώτη πεζοπορία και ποταμοδιάσχιση με ένα ιβέντ.