Αιγιάλεια: «Ντέρμπι» Νο 2 στο Κρυονέρι Ακράτας – Σήμερα η επιχείρηση κατεδάφισης του αλιευτικού καταφυγίου

Συνεργείο θα βρεθεί στον χώρο, με τον εργολάβο να έχει την εντολή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου να κατεδαφίσει τις παράνομες εγκαταστάσεις στο αλιευτικό καταφύγιο, βάσει δικαστικών αποφάσεων.

Ακράτας

Ενα ακόμα επεισόδιο του σίριαλ «αλιευτικό καταφύγιο-λιμάνι στο Κρυονέρι της Ακράτας» θα παιχτεί σήμερα το πρωί Τετάρτη 22/11/2023. Το ερώτημα είναι αν θα είναι θερμό επεισόδιο ή αδιάφορο…

Συνεργείο θα βρεθεί στον χώρο, με τον εργολάβο να έχει την εντολή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου (την αρμοδιότητα έχει η Διεύθυνση Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής και συγκεκριμένα το Τμήμα Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Εφαρμογών) να κατεδαφίσει τις εγκαταστάσεις στο λιμανάκι, οι οποίες έχουν κριθεί με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις παράνομες.

Ενδέχεται, όμως, να επαναληφθεί το σκηνικό που είχε γίνει στις 17 Οκτωβρίου, όταν το συνεργείο πήγε στον χώρο, αλλά για να μην «αγριέψει» η ατμόσφαιρα, από στελέχη του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου «Αγιος Νικόλαος» και κατοίκους της περιοχής, αποχώρησε άπρακτο.

Πληροφορίες από πηγές στον Δήμο «λένε» ότι πιθανότατα πάμε και σήμερα για νέα επ’ αόριστον παράταση. Στην Αποκεντρωμένη «λένε» ότι πρέπει να εφαρμόσουν έμπρακτα τη δικαστική απόφαση. Αν όμως ο εξωτερικός εργολάβος διαπιστώσει μεγάλη ένταση, μάλλον θ’ αποχωρήσει…

Σε κάθε περίπτωση, είναι ενήμερη και το Αστυνομικό Τμήμα Ακράτας για τα μέτρα τάξης.

Η περιοχή έχει χωριστεί σε δύο μέρη. Το ένα μέρος, που απαρτίζεται από τους υπεύθυνους του καταφυγίου και από μερίδα κατοίκων, τάσσεται υπέρ της παραμονής της εγκατάστασης, θεωρώντας πως ωφελεί την Ακράτα. Αυτό το μέρος πιέζει τον Δήμο, την Περιφέρεια και τους βουλευτές Αχαΐας της ΝΔ να πιέσουν όλοι μαζί την κυβέρνηση για να εκδώσει ειδική τροπολογία με την οποία θα νομιμοποιείται το καταφύγιο.

Υπάρχει, όμως, και το δεύτερο μέρος. Κάτοικοι της περιοχής θεωρούν πως το καταφύγιο καταστρέφει τον χώρο, περιβαλλοντικά, ωφελεί μόνο συμφέροντα λίγων και, αφού υπάρχει τελεσίδικη δικαστική απόφαση, πρέπει να γκρεμιστεί.