Ακράτα: Ανατροπή στην κατεδάφιση καταφυγίου – Στην «Π» ο Διευθυντής της Αποκεντρωμένης
Απρόβλεπτη εξέλιξη για το αλιευτικό καταφύγιο στο Κρυονέρι Ακράτας και όλα από την αρχή.
Για τουλάχιστον έναν χρόνο ακόμα -μπορεί και πολύ περισσότερο- το αλιευτικό καταφύγιο στο Κρυονέρι Ακράτας θα μείνει στη θέση του, χωρίς να το ενοχλήσει κανένας!
Η χθεσινή μέρα Τετάρτη 22/11/2023, έβγαλε είδηση στην υπόθεση, αλλά όχι αυτή που περίμεναν οι περισσότεροι, δηλαδή ένα ακόμα επεισόδιο στο σίριαλ της διαμάχης για την κατεδάφιση της παράνομης εγκατάστασης.
Ο εργολάβος που είχε αναλάβει εδώ και τρία χρόνια την εργολαβία για την κατεδάφιση του καταφυγίου-λιμανιού, βάσει τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων, ζήτησε τη διάλυση της εργολαβίας! Είδε κι απόειδε πως με τις κόντρες, τις διενέξεις και τις φωνές δεν μπορούσε να φέρει σε πέρας την αποστολή του, διαπίστωσε ότι δεν τον συνέφερε και οικονομικά και παραιτήθηκε!
Σημειωτέον, δε, ότι η όλη διαδικασία κατεδάφισης θα διαρκούσε τουλάχιστον 6 μήνες!
Η Γενική Διεύθυνση Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου (Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου), στον τομέα τής οποίας ανήκει η υπόθεση, ήταν υποχρεωμένη να δεχθεί το αίτημα διάλυσης του εργολάβου.
Ο Διονύσης Παναγιωτόπουλος, γενικός διευθυντής της συγκεκριμένης Διεύθυνσης της Αποκεντρωμένης εξήγησε στην «Πελοπόννησο» ότι «όταν ένας εργολάβος ζητά διάλυση της εργολαβίας, είμαστε υποχρεωμένοι να δεχθούμε, ειδάλλως η Υπηρεσία, σε περίπτωση άρνησης, θα χρεώνεται διαρκώς τόκους υπερημερίας για την εργολαβία που θα τρέχει. Συνεπώς, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς και στην περίπτωση στο Κρυονέρι».
Χθες, στον επίμαχο χώρο, που τελούσε από νωρίς υπό τη διακριτική επιτήρηση της Αστυνομίας, βρέθηκε ο εργολάβος και στελέχη της Αποκεντρωμένης και ξεκίνησε η διαδικασία για τη διάλυση της εργολαβίας, μια διαδικασία που θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες με επίσημες υπογραφές.
Το λιμανάκι στο Κρυονέρι, λοιπόν, δεν διατρέχει πλέον κίνδυνο κατεδάφισης. Και πιθανότατα, θ’ αργήσει πολύ να διατρέξει τέτοιο κίνδυνο, αφού κανείς δεν είναι σίγουρος πότε θα υπογραφεί νέα εργολαβία για την κατεδάφιση.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος αποκάλυψε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ότι για να υπογραφεί μια καινούργια εργολαβία (οι πληροφορίες της «Π» λένε ότι θα είναι της τάξης των 400-500.000 ευρώ, μίνιμουμ) πρέπει να υπάρχει έτοιμη και η ανάλογη πίστωση, κάτι που για την ώρα δεν είναι βέβαιο! Ενδέχεται, δηλαδή, ν’ αργήσει να υπογραφεί συμφωνητικό με νέο εργολάβο.
Στο διάστημα αυτό, οι υπεύθυνοι του Ναυταθλητικού Ομίλου Αγιος Νικόλαος με έδρα το Κρυονέρι, θα έχουν την ευκαιρία να εντείνουν τις πιέσεις τους προς την κυβέρνηση, μήπως βρεθεί η φόρμουλα για τη νομιμοποίηση, μέσω τροπολογίας στη Βουλή, του καταφυγίου.
Ο γγ του Ομίλου κ. Φώτης επανέλαβε χθες στην «Π» ότι «δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί η κυβέρνηση να βρει τρόπο για να νομιμοποιήσει κάτι που είναι νόμιμο. Αλλά για να ασχοληθεί η κυβέρνηση, πρέπει να την πιέσουν οι βουλευτές της ΝΔ στην Αχαΐα, ο Δήμος Αιγιάλειας και η Περιφέρεια».
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News