Αθηνα: Οδηγούσε ταξί με πλαστά έγραφα και χωρίς δίπλωμα

Εντοπίστηκε από την Τροχαία Αττικής να οδηγεί με πλαστά έγγραφα και χωρίς δίπλωμα στο κέντρο της Αθήνας

ταξί

Ένα ακόμα περιστατικό πλαστογραφίας και παράνομης οδήγησης ταξί καταγράφηκε στο κέντρο της Αθήνας, με πρωταγωνιστή έναν 55χρονο άνδρα που οδηγούσε το όχημά του χωρίς να διαθέτει τα νόμιμα προσόντα. Ο άνδρας εντοπίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 25 Απριλίου 2025 από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Τροχαίας Αττικής, να οδηγεί ταξί σε κεντρικό δρόμο της πρωτεύουσας.

Κατά τη διάρκεια του τυπικού ελέγχου, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι τα έγγραφα που προσκόμισε ο οδηγός, τόσο η άδεια οδήγησης όσο και η ειδική επαγγελματική άδεια για ταξί, ήταν πλαστά. Άμεσα συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων της Ομόνοιας για περαιτέρω προανάκριση. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία εγγράφων και για τη στέρηση νόμιμης άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ του επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Η σύλληψη αυτή αναδεικνύει τα κενά στον έλεγχο των επαγγελματιών οδηγών και τα ζητήματα αξιοπιστίας στον τομέα των δημόσιων μεταφορών, ιδιαίτερα σε επαγγέλματα που συνδέονται άμεσα με την ασφάλεια των πολιτών. Ο 55χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα για τις απαιτούμενες διαδικασίες.

 

 

Διαβάστε επίσης 

Πάτρα: Τέσσερις συλλήψεις για το εργατικό δυστύχημα στο λιμάνι, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – Πάτρα: Επιχειρηματίας, ο ένας εκ των παραληπτών των δεμάτων χασίς από Ταϊλάνδη

Βιβή Λουκοπούλου: «Ουδέποτε υποστήριξα πως προερχόμουν από εφημερία 36 ωρών»

Μέτρα για τη λειψυδρία, από σήμερα απαγορεύσεις και περιορισμοί σε Αχαΐα – Ηλεία

Αγγελούδι 4 ετών σε κίνδυνο, διαγνώσθηκε με επιθετικό καρκίνο, στην «Π» ο πατέρας της ΦΩΤΟ

Eρχεται νομοσχέδιο για αλλαγή του εκλογικού νόμου, Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές σε έναν γύρο

Πάτρα-Ανάπλαση Κάτω Πόλης: Μαιζώνος τελειώνει, Κανάρη ξεκίνησε – Πεζοδρόμηση πίσω από τα Δικαστήρια