Σε διάσταση απόψεων με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες βρίσκεται η διοίκηση του ΟΛΠΑ για το έργο της συλλογής στερεών και υγρών αποβλήτων, από τα πλοία που καταπλέουν στο λιμάνι της Πάτρας.
Η διαβούλευση ολοκληρώνεται στις 19 Φεβρουαρίου και από τον τίτλο της, είναι ξεκάθαρες οι προθέσεις του οργανισμού: «Για τον περιορισμό του αριθμού των παρόχων της λιμενικής υπηρεσίας ευκολιών υποδοχής αποβλήτων και καταλοίπων των πλοίων που καταπλέουν στους λιμένες Πατρών και Ρίου», αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση, που έχει σκοπό τη λήψη τεκμηριωμένων παρατηρήσεων, σχολίων και απόψεων.
Οι ακτοπλοϊκές εταιρίες που συμμετέχουν στη διαβούλευση, εξέφρασαν ανοικτά την διαφωνία τους, για τον περιορισμό των παρόχων, καθώς εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο ευνοεί μονοπωλιακές καταστάσεις και ζητούν την εφαρμογή του κοινοτικού κανονισμού 2017/352, ο οποίος μόνο κάτω από εξαιρετικές περιστάσεις επιτρέπει την ύπαρξη μόνο ενός διαχειριστή αποβλήτων.
Ο ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ
Να σημειωθεί ότι, με τις διατάξεις του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/352, θεσπίσθηκε ειδικό πλαίσιο αναφορικά με την παροχή λιμενικών υπηρεσιών και κοινών κανόνων για τη χρηματοοικονομική διαφάνεια των λιμένων. Ωστόσο, με τον παραπάνω κανονισμό που επικαλείται ο ΟΛΠΑ, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, και η δυνατότητα των φορέων διαχείρισης λιμένων να προβούν υπό προϋποθέσεις στον περιορισμό των παρόχων παραλαβής και διαχείρισης αποβλήτων πλοίων και καταλοίπων φορτίου πλοίων.
Από την άλλη πλευρά, οι ακτοπλόοι μέσω του Συνδέσμου τους ΣΕΕΝ, ισχυρίζονται ότι στο αντικείμενο της διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων των πλοίων, ήδη είναι λίγοι οι πάροχοι που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας (σ.σ. Antipollution ANE, North Aegean Slops ΑΕ και Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος ΑΕ στη συλλογή στερεών και HEC AE και North Aegean Slops ΑΕ στη συλλογή υγρών αποβλήτων).
Ως εκ τούτου, είναι εκ των πραγμάτων αδύνατο να προκαλείται πρόβλημα από παράλληλη δραστηριοποίηση «αόριστου» αριθμού παρόχων.
Ο ΣΕΕΝ υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι το σύνολο της επιχειρηματολογίας του ΟΛΠΑ και του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας, είναι «έωλο» καθώς οι δυο οργανισμοί «είναι εξ αρχής αντίθετοι στην ανάπτυξη του ελεύθερου ανταγωνισμού στις εν λόγω υπηρεσίες». Μάλιστα, στην περίπτωση του OΛΠΑ ισχυρίζεται ότι επιδιώκει να διατηρήσει το καθεστώς μονοπωλίου που επί σειρά ετών έχει επιβάλει εις βάρος των χρηστών του Λιμένα.
Να σημειωθεί ότι στο λιμάνι της Πάτρας, το έργο της διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων από τα πλοία, είναι μοιρασμένο μεταξύ δύο παρόχων, για ένα οικονομικό αντικείμενο που σύμφωνα με πληροφορίες, φτάνει μέχρι και 1,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο στο σύνολό του και πρέπει να ανανεώνεται κάθε τρία χρόνια με διεθνή διαγωνισμό.
Οι ακτοπλόοι, ισχυρίζονται ακόμα ότι ο ΟΛΠΑ κατ’ επίκληση εξαιρετικών διατάξεων του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/352 επιδιώκει να άρει όλες τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από αυτόν και να εγκαθιδρύσει επ’ αόριστον ένα μονοπώλιο παροχής των λιμενικών υπηρεσιών συλλογής αποβλήτων πλοίων, τις οποίες θα παρέχει μόνο ένας πάροχος. Συνεπώς μόνο τύποις ακολουθείται η διαδικασία διαβούλευσης.
ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΟΛΠΑ
Ο ΟΛΠΑ, στην προκήρυξη της διαβούλευσης, θέτει εξ αρχής το ζήτημα των πολλών παρόχων. «Είναι πραγματικά αδύνατον για τον ΟΛΠΑ να αναπτύξει διοικητικές δομές και γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες θα επιτρέπουν την υλοποίηση των παραπάνω επί ενός εκ των προτέρων αγνώστου αριθμού παρόχων. Μοναδική λύση συμμόρφωσης του ΟΛΠΑ με τα παραπάνω είναι ο περιορισμός των παρόχων σε δύο -έναν πάροχο για την κατηγορία υγρών αποβλήτων και έναν πάροχο για την κατηγορία των στερεών καταλοίπων- που θα επιτρέψει στον Οργανισμό να εφαρμόσει το σύνολο των ανωτέρω αρχών και διαδικασιών απρόσκοπτα» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο Οργανισμός αναφέρει ότι η γεωμορφολογία, η έκταση και η κίνηση του λιμένα της Πάτρας δεν επιτρέπουν την παροχή αναγκαίου χώρου σε πολλούς ενδιαφερόμενους παρόχους.
Επιπλέον, ο όγκος των υποχρεώσεων του Οργανισμού για το συγκεκριμένο έργο θα αυξηθεί δραματικά για κάθε επιπλέον πάροχο, ενώ, διαθεσιμότητα γραφειακών χώρων δεν υπάρχει.
«Είναι σαφές ότι η έλλειψη περιορισμού στον αριθμό των παρόχων, πέραν από τους λόγους που προαναφέρθηκαν, θα καθιστούσε έτι περαιτέρω δυσχερή την εποπτεία της διαδικασίας και θα οδηγούσε σε υπερβολικά υψηλές δαπάνες τον Οργανισμό προκειμένου να είναι σε θέση να εποπτεύει να ελέγχει και να παρακολουθεί όλο το αντικείμενο των υπηρεσιών παραλαβής και διαχείρισης των αποβλήτων» αναφέρει ο ΟΛΠΑ.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ Παναγιώτης Τσώνης, τόνισε στην «Π» ότι όσο το θέμα βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, δεν μπορεί να απαντήσει στα επιχειρήματα του ΣΕΕΝ που δεν είναι τα μόνα. Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε ότι, όλες οι απόψεις της διαβούλευσης θα ληφθούν υπόψη και θα εξεταστούν και όσες είναι πραγματικά τεκμηρωμένες, θα υιοθετηθούν, στην διαμόρφωση του τελικού κειμένου που θα περάσει από έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού.
Του ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
spapandreou@pelop.gr
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News