Διακρίσεις για πατρινούς αθλητές στο Kendo
Στην Ιαπωνία το Kendo θεωρείται «πολεμική τέχνη δια βίου» επειδή μπορεί να ασκηθεί σε οποιαδήποτε ηλικία χωρίς τον κίνδυνο τραυματισμού
Στο Κιλκίς πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 19ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Kendo, η δημοφιλέστερη πολεμική τέχνη στην Ιαπωνία, που κατακτά χρόνο με τον χρόνο όλο και περισσότερο τις καρδιές των Ελλήνων.
Στο 19ο Πρωτάθλημα που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Νοεμβρίου 2023, την Πάτρα εκπροσώπησε επάξια ο σύλλογος Patras Kendo Club που αποτελεί τμήμα του ΑΣ Αχαιοί.
Οι πατρινοί αθλητές που συμμετείχαν: Βασίλειος Αποστολόπουλος 1η θέση στην κατηγορία παίδων – κορασίδων, Φαίη Μακρή 2η θέση στην κατηγορία παίδων – κορασίδων, Γιωργάγγελος Νταλιάνης έπαθλο Fighting spirit στην κατηγορία εφήβων και Σπύρος Λαμπρόπουλος έπαθλο Fighting spirit στην ομαδική κατηγορία.
Το Kendo είναι μια ιαπωνική μορφή αθλητικής ξιφασκίας που χρησιμοποιεί ξίφη από μπαμπού. Σχεδόν κανείς δεν ξέρει ότι το Kendo παραμένει η πιο διαδεδομένη πολεμική τέχνη στην Ιαπωνία, ξεπερνώντας τα άλλα αθλήματα από εκατοντάδες χιλιάδες ασκούμενους.
Στην Ιαπωνία το Kendo θεωρείται «πολεμική τέχνη δια βίου» επειδή μπορεί να ασκηθεί σε οποιαδήποτε ηλικία χωρίς τον κίνδυνο τραυματισμού.
Ο κύριος σκοπός της πρακτικής Kendo είναι να διαμορφώσει το σώμα και το μυαλό και να επιτύχει την προσωπική ανάπτυξη μέσω της σωματικής άσκησης.
Αποτελεί φυσική δραστηριότητα, άρα είναι είδος άσκησης, στο οποίο απαιτείται όμως συμμετοχή του πνεύματος. Οφείλουν να αντιμετωπίζονται οι δυσκολίες της άσκησης, ενώ πρέπει να πειθαρχεί η ανθρώπινη φύση και να υπάρχει σεβασμός τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και μεταξύ των αντιπάλων. Γι’ αυτό υπάρχει κι ένα ολόκληρο εθιμοτυπικό χαιρετισμού πριν και μετά το τέλος κάθε προπόνησης και μάχης.
Στο Kendo δεν γίνονται διακρίσεις φύλου, βάρους και ηλικίας. Απευθύνεται σε όλους. Στην Ιαπωνία αποτελεί, μάλιστα, εκπαιδευτικό εργαλείο και εντάσσεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Στο δημοτικό και το γυμνάσιο διδάσκεται kendo ή τζούντο.
Το εκπληκτικό είναι ότι αθλητικά τμήματα του kendo βρίσκει κανείς στα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμο ενώ υπάρχουν δάσκαλοι που εξακολουθούν να ασκούνται στα 80 και 90 τους χρόνια.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News