Ελλάδα, Ευρώπη, Δικαιοσύνη

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ πρακτορείων: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα σε μια ποινή που έχει κυρίως πολιτική και ηθική σημασία, επειδή το 2018 δεν είχε αρθεί η ασυλία του Πάνου Καμμένου, κυβερνητικού συνεταίρου στο σχήμα ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, όπως επέβαλλε η μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία είχε θεωρήσει ότι είχε συκοφαντηθεί από τον αρχηγό των Ελεύθερων Ελλήνων.

ΑΛΛΑ, ως γνωστόν, οι ελεύθεροι Ελληνες μόνο περιορισμένες ελευθερίες μπορούν να έχουν, προκειμένου να μην αγγίζονται εκείνοι που είναι πιο ίσοι από όσο είναι όλοι οι άλλοι. Η είδηση έχει ενδιαφέρον αντιπαραβαλλόμενη προς τα κηρύγματα του -τότε πρωθυπουργού- αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν το κόμμα του, προκειμένου να αποκατασταθεί η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα.

Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ έχει η παρέμβαση του εκκλησιαστικού συμβουλίου της Παντάνασσας, που δηλώνει ευμένεια απέναντι στην πεζοδρόμηση της Αλεξάνδρου Υψηλάντου, η οποία διέρχεται έξω από την εκκλησία, υπό τον όρο να μην εμποδίζεται η προσβασιμότητα προς τον ναό.

ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ο Δήμος Πατρέων οφείλει να μεριμνά ώστε μια πεζοδρόμηση να μην δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει: Δεν πρέπει να υπονομεύονται οι αποφάσεις που αποσκοπούν σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής στην πόλη.

ΟΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ πρέπει να βλέπονται θετικά. Αλλά και να μην παραγνωρίζεται ότι όσο δυσκολεύει η ζωή των χρηστών τροχοφόρων, τόσο η πίεση θα μεταφερθεί σε κάποιο άλλο σημείο της πόλης.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ μια οργανωμένη πολιτική διαχείρισης των οχημάτων, σε συνδυασμό με τη δόμηση μιας νέας κουλτούρας.

ΑΛΛΑ δεν περιμένουμε μια τέτοια συζήτηση στην πόλη. Οι αγαπημένες συζητήσεις έχουν σαν θέμα ποιος κατεβαίνει σαν δήμαρχος, ποιο κόμμα τον στηρίζει, ποιος είναι από πίσω, ποιος τον προβοκάρει κ.λπ.