Ενστάσεις Γεωργακόπουλου για την απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών για την Αγγελική Τσιόλα

Απαιτείται νηφαλιότητα και ενδελεχή μελέτη, αναφέρει ο Τάκης Γεωργακόπουλος

Τσιόλα

Τη θέση του από την απόφαση που έλαβε η πλειοψηφία του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών για την υπόθεση της ιατροδικαστού Αγγελικής Τσιόλα διαχωρίζει με σημείωμά του στην «Π» το μέλος του ΔΣ, εκπρόσωπος Ενωτικής Συνεργασίας Ιατρών- ΕΣΙ Τάκης Γεωργακόπουλος.

Η «Π» παρουσίασε χθες το μέτωπο υποστήριξης της κ. Τσιόλα και τις παρεμβάσεις που έγιναν από τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών και 80 μέλη ΔΕΠ του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών στον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδα με αίτημα να άρει την απόφαση της αναστολής των καθηκόντων της.

Ο κ. Γεωργακόπουλος εκτιμά τα εξής:

«Αγαπητή ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ,
σε σχέση με τα αναφερόμενα στο σημερινό ρεπορτάζ (28/3/25) με τίτλο ”Την καταδικάσατε πριν δικαστεί” που αφορά την ιατροδικαστή κ. Α. Τσιόλα και την σχετική απόφαση του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, πρέπει κατ’ αρχάς να πω πως η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία κι όχι ομόφωνα (1 Λευκό, 1 κατά) κάτι που δεν αναφέρεται δημοσίως από την πρόεδρο και η αντίρρηση που εκφράστηκε στο ΔΣ έγκειται στο γεγονός ότι το θέμα ήλθε εσπευσμένα στο ΔΣ (μας γνωστοποιήθηκε ηλεκτρονικά, την Τετάρτη το μεσημέρι, λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση) χωρίς να έχουμε τον χρόνο να μελετήσουμε τα σχετικά έγγραφα και τη νομοθεσία.

Με παραξένεψε η βιασύνη της προέδρου του ΙΣ Πάτρας κ. Αννας Μαστοράκου και εξέφρασα την αντίρρησή μου να συζητηθεί το θέμα αυθημερόν και για το γεγονός ότι η ”διαφορά” ανάμεσα στην ιατροδικαστή κ. Τσιόλα και τον υπουργό Δικαιοσύνης, σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε θεσμικά, να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στο ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, επειδή αφορά ζήτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά και εκείνη τη στιγμή, μας ήταν αδύνατο να έχουμε άμεση πρόσβαση και στη σχετική νομοθεσία, τον Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων.

Η πρόταση της προέδρου πέρασε κατά πλειοψηφία αλλά, λίγες ώρες μετά, μελετώντας τα σχετικά έγγραφα διαπίστωσα πως οι αρχικοί μου φόβοι επιβεβαιώθηκαν αφού, στο σχετικό σημείωμα του Νομικού Συμβούλου του ΙΣΠ, αναφερόταν μεταξύ άλλων ότι ”Προφανώς τίθεται σε αναστολή για τις εντυπώσεις” κάτι που κατά την άποψή μου, δεν ισχύει….
Κατά συνέπεια θεωρώ πως στο συγκεκριμένο θέμα, ορθώς διαφοροποιήθηκα, αλλά τα μέλη του ΔΣ παραπλανηθήκαμε διπλά και φρονώ πως τέτοια ζητήματα πρέπει να συζητούνται με νηφαλιότητα, με ενδελεχή μελέτη των δεδομένων και γνώση της νομοθεσίας, προκειμένου να μη λαμβάνονται βεβιασμένες αποφάσεις, ακόμη κι αν δεν υποκρύπτουν καμία σκοπιμότητα…».