Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά για την άφιξη ισραηλινού κρουαζιερόπλοιου: Συγκρούσεις, καπνογόνα και πορεία διαμαρτυρίας
Κοινωνικές και πολιτικές συλλογικότητες, σωματεία και φορείς βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης στην πύλη Ε12 του Πειραιά, διαμαρτυρόμενοι για την άφιξη του “Crown Iris” με Ισραηλινούς επιβάτες. Η ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων πυροδότησε αντιδράσεις, ενώ η κινητοποίηση εξελίχθηκε σε δυναμική πορεία με έντονα συμβολικά μηνύματα υπέρ της Παλαιστίνης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο λιμάνι του Πειραιά, με αφορμή την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου “Crown Iris” στην πύλη Ε12. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν κοινωνικές και πολιτικές συλλογικότητες, ναυτεργατικά και εργατικά σωματεία, καθώς και εκπρόσωποι φορέων του εργατικού κινήματος, με κεντρικό σύνθημα την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.
Από νωρίς, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στην περιοχή, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, επικοινώνησε με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία του για την παρουσία πολυάριθμων αστυνομικών δυνάμεων. Σύμφωνα με το ΚΚΕ, η ανάπτυξη τους είχε στόχο να παρεμποδίσει τη συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό, που διοργανώθηκε από το ΠΑΜΕ, εργατικά σωματεία και άλλους φορείς.
Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν την ισραηλινή επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, τη συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ και την παρουσία ισραηλινών στρατιωτών στο πλοίο. Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης, διαδήλωσαν έξω από την πύλη Ε12, παρά τα μπλόκα και τον αποκλεισμό της περιοχής, ενώ άναψαν καπνογόνα στα χρώματα της παλαιστινιακής σημαίας.
Σε συμβολική κίνηση, παρέδωσαν πυροσβεστήρες στις αστυνομικές δυνάμεις, διαμαρτυρόμενοι για την παρουσία τους στο λιμάνι «την ώρα που αλλού η χώρα καίγεται». Η δράση κορυφώθηκε με πορεία προς το Λιμεναρχείο, όπου οι διαδηλωτές έγραψαν με κόκκινη μπογιά το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», χαρακτηρίζοντάς το «σύμβολο του αίματος των Παλαιστινίων».
Επιπλέον, πέταξαν κεσεδάκια με τζατζίκι έξω από το Λιμεναρχείο, ειρωνευόμενοι ότι «η κυβέρνηση να κεράσει τους φιλοξενούμενους ισραηλινούς στρατιώτες». Την ίδια στιγμή, γιγαντοπανό αναρτήθηκε σε πεζογέφυρα και πετάχτηκαν τρικάκια καθώς περνούσαν πούλμαν με επιβάτες του “Crown Iris”.
Οι διαδηλωτές τόνισαν πως δεν θα δεχθούν ποτέ την Ελλάδα ως «χώρα ανάπαυσης για εγκληματίες πολέμου» και δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τις δράσεις αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News