Επιστροφή στη Γη για τους δύο αστροναύτες μετά από εννέα μήνες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ΒΙΝΤΕΟ
Η απόφαση να διατεθούν δύο επιπλέον θέσεις στην επόμενη αποστολή της SpaceX τον Μάρτιο του 2025 επέτρεψε την ασφαλή επιστροφή των αστροναυτών στη Γη.

Μια ολιγοήμερη αποστολή που επρόκειτο να διαρκέσει μόλις οκτώ ημέρες μετατράπηκε σε μακρά παραμονή εννέα μηνών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ). Οι Αμερικανοί αστροναύτες Μπουτς Γουίλμορ και Σάνι Γουίλιαμς επέστρεψαν επιτέλους στη Γη, μετά από συνεχείς καθυστερήσεις λόγω τεχνικών προβλημάτων. Η επιστροφή τους πραγματοποιήθηκε μέσω της κάψουλας της SpaceX, η οποία τους μετέφερε με ασφάλεια μαζί με τον αστροναύτη Νικ Χέιγκ και τον Ρώσο κοσμοναύτη Αλεξάντρ Γκορμπούνοφ, με επιτυχή προσθαλάσσωση στα ανοικτά της Φλόριντας.
Οι δύο αστροναύτες είχαν εκτοξευθεί τον Ιούνιο του 2024 με το διαστημικό σκάφος Starliner της Boeing, προγραμματίζοντας να επιστρέψουν λίγες ημέρες αργότερα. Ωστόσο, μηχανικά προβλήματα στο σκάφος ανάγκασαν τη NASA να επανεξετάσει τις επιλογές της, οδηγώντας σε πολυάριθμες καθυστερήσεις.
Μπροστά στην αβεβαιότητα, η NASA στράφηκε στη SpaceX του Έλον Μασκ για να εξασφαλίσει μια εναλλακτική λύση επιστροφής. Τελικά, η απόφαση να διατεθούν δύο επιπλέον θέσεις στην επόμενη αποστολή της SpaceX τον Μάρτιο του 2025 επέτρεψε την ασφαλή επιστροφή των αστροναυτών στη Γη.
Μετά από μια παραμονή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, η επιστροφή τους σηματοδοτεί το τέλος μιας απρόβλεπτης, αλλά ιστορικής αποστολής.
Διαβάστε επίσης
Καιρός: Συνέχεια της ψυχρής εισβολής, πόσο θα δείξουν τα θερμόμετρα, η πρόγνωση μέχρι τις 23/03
Απαγορευτικό απόπλου λόγω θυελλωδών ανέμων: Ποια δρομολόγια επηρεάζονται
Συνελήφθη ο Ιμάμογλου «Θα συνεχίζω να αγωνίζομαι» ΒΙΝΤΕΟ
Δυτική Ελλάδα: Στο παρά ένα του ανασχηματισμού γλύτωσε η επένδυση των 524 εκ. ευρώ
Τρεις απάτες σε μια ημέρα στην Πάτρα – Ποιες μεθόδους ακολούθησαν οι δράστες
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News