Επίθεση σκύλου στην Πάτρα: Μία γυναίκα τραυματίας, ένα ζώο νεκρό, δύο συλλήψεις

Σοβαρό περιστατικό με επίθεση σκύλου σημειώθηκε στην Πάτρα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό γυναίκας και τον θάνατο ενός άλλου ζώου. Οι αρχές προχώρησαν σε δύο συλλήψεις.

Επίθεση σκύλου στην Πάτρα: Μία γυναίκα τραυματίας, ένα ζώο νεκρό, δύο συλλήψεις

Δύο άνδρες συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στην Πάτρα από αστυνομικούς του Γ’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, έπειτα από περιστατικό επίθεσης σκύλου, που είχε τραγική κατάληξη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το ζώο, ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων, ξέφυγε από την αυλή οικίας όπου φυλασσόταν προσωρινά υπό την ευθύνη του δεύτερου άνδρα, και επιτέθηκε σε διερχόμενη γυναίκα, τραυματίζοντάς την. Παράλληλα, η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του σκύλου που συνόδευε το θύμα.

Οι αστυνομικές έρευνες αποκάλυψαν σωρεία παραλείψεων από τον ιδιοκτήτη του επιθετικού ζώου. Συγκεκριμένα, δεν είχε μεριμνήσει για την απαραίτητη κτηνιατρική περίθαλψη, ούτε για την ηλεκτρονική σήμανση, την ετήσια ιατρική εξέταση ή τον εμβολιασμό του ζώου. Επιπλέον, αν και κατείχε βιβλιάριο υγείας, αυτό δεν είχε ενημερωθεί για τουλάχιστον έξι χρόνια.

Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, ενώ αναμένονται περαιτέρω ενέργειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες.