FBI: «Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση» σε διαδήλωση υπέρ των Ισραηλινών ομήρων στο Κολοράντο ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 1/6/2025,  ειρηνική  διαδήλωση Ισραηλικών ομήρων. Πολλοί τραυματίες στο Καλοράντο, μια σύλληψη.

 

FBI: «Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση» σε διαδήλωση υπέρ των Ισραηλινών ομήρων στο Κολοράντο ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Σε πεδίο βίας, με πολλούς τραυματίες από σοβαρά εγκαύματα, μετατράπηκε το απόγευμα της Κυριακής 1/06/2025,  ειρηνική διαδήλωση υπέρ της απελευθέρωσης Ισραηλινών στην πόλη Μπόλντερ του Κολοράντο στις ΗΠΑ.

«Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση»

Σύμφωνα με το FBI, το περιστατικό χαρακτηρίζεται ως «στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση». Η αστυνομία της Μπόλντερ προχώρησε στη σύλληψη ενός άνδρα, ωστόσο παραμένει επιφυλακτική ως προς το κίνητρο.

Η αστυνομία της πόλης Μπόλντερ ανακοίνωσε ότι ένας άνδρας συνελήφθη. Ήταν πιο επιφυλακτική σχετικά με τα πιθανά κίνητρα της επίθεσης, την οποία πολλές πηγές περιέγραψαν ως ενέργεια εναντίον μελών της εβραϊκής κοινότητας κατά τη διάρκεια ειρηνικής συγκέντρωσης.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν μαρτυρίες αυτοπτών που περιέγραψαν έναν άνδρα να ρίχνει ένα αντικείμενο που έμοιαζε με αυτοσχέδιο κοκτέιλ Μολότοφ προς το συγκεντρωμένο πλήθος.

Σε ένα βίντεο που φέρεται να καταγράφει την επίθεση, ένας ημίγυμνος άνδρας κρατώντας διαφανή μπουκάλια φαίνεται να κινείται μπροστά από φλεγόμενο γρασίδι.

Άλλες εικόνες δείχνουν μαύρο καπνό να υψώνεται πάνω από πάρκο.

«Γνωρίζουμε και διερευνούμε πλήρως μια στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση στο Μπόλντερ του Κολοράντο», δήλωσε στο X ο επικεφαλής του FBI Κας Πατέλ.

Ακούγεται να φωνάζει: «Κάτω οι Σιωνιστές!», «Η Παλαιστίνη είναι ελεύθερη!» και «Είναι δολοφόνοι!» προς άτομα με κόκκινα μπλουζάκια που προσπαθούν να βοηθήσουν έναν άνθρωπο ξαπλωμένο στο έδαφος.

Άλλες εικόνες δείχνουν μαύρο καπνό να υψώνεται πάνω από πάρκο.

«Γνωρίζουμε και διερευνούμε πλήρως μια στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση στο Μπόλντερ του Κολοράντο», δήλωσε στο X ο επικεφαλής του FBI Κας Πατέλ.