Η δικαιοσύνη λειτουργεί, ο όχλος περιττεύει

Το κύριο άρθρο της «Π»

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ πολιτεία και οι υπεύθυνοι κοινωνικοί φορείς πρέπει να συμβάλουν ώστε να συγκρατηθεί το αχαλίνωτο κοινωνικό ρεύμα που, διεκδικώντας νομιμοποίηση ως «έκφραση του δημόσιου αισθήματος», εκδηλώνει κοχλάζουσα παραφορά διαδικτυακά και διά ζώσης απέναντι στα πρόσωπα που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της δικαιοσύνης για την τριπλή τραγωδία της Πάτρας.
Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ έχει επιληφθεί. Βαρβαρότητες, πομπώδεις συμπεριφορές, φαρισαϊκή επίδειξη ευαισθησίας, και συναγωνισμός σε αφορισμούς προς άγρα επευφημιών στα σόσιαλ μίντια, δεν χρειάζονται.
Η ΠΕΡΙΡΡΕΟΥΣΑ ατμόσφαιρα υποσκάπτει το κύρος των θεσμών, κάτι που συγγενεύει με τη γενικότερη απαξία προς το σύστημα που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια.
ΑΥΤΑ είναι επικίνδυνα φαινόμενα για την ίδια τη δημοκρατία.

ΜΠΡΟΣΤΑ, ΟΧΙ ΠΙΣΩ

Η ΑΛΟΓΙΣΤΗ ανάπτυξη πανεπιστημιακών τμημάτων ή νοσοκομειακών μονάδων στη χώρα μάλλον δημιούργησε παρά έλυσε προβλήματα. Συνεπώς, η στοίχιση πίσω από κάθε τέτοιο αίτημα δεν μπορεί να αιτιολογείται με γνώμονα τον τοπικισμό και τη λαϊκίζουσα, αφιλοσόφητη διεκδικητική ζέση μέσω της οποίας οι τοπικοί παράγοντες συνηθίζεται να παράγουν λεζάντες για τοπική κατανάλωση.
ΑΛΛΑ η Πάτρα δεν παύει να είναι η τρίτη πόλη της χώρας, πρωτεύουσα μιας περιφέρειας με μεγάλο πληθυσμιακό δυναμικό, προβληματικής σε υγειονομικές δομές έξω από τα όρια του κεντρικού νομού. Συνεπώς προκαλεί περίσκεψη ότι, αντί να προωθείται η ιδέα της σύστασης παιδιατρικού νοσοκομείου, όπως θα απαιτούσε η αναπτυξιακή δυναμική της περιοχής, αποδυναμώνεται, κατά τα φαινόμενα, το υπάρχον.
ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ οφείλουν να αποτρέψουν μια τέτοια εξέλιξη, η οποία δεν δικαιολογείται από τα υγειονομικά δεδομένα της περιοχής. Και βέβαια δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία η υποστελέχωση που έχει να αντιμετωπίσει το υπουργείο Υγείας.
ΠΡΕΠΕΙ να πηγαίνουμε μπροστά, όχι πίσω.