Η λογική επιβλήθηκε στην ματαιοπονία

Το κύριο άρθρο της «Π»

 

 

ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ μας σχόλιο προσέλαβε διαστάσεις προφητείας. Πράγματι, η κυβέρνηση κατανόησε ότι δεν έχει και μεγάλο νόημα να περιορίζεις εμβολιασμένους ανθρώπους σε συνθήκη διασκέδασης. Καθένας τους θα χρειαζόταν και από έναν αστυνομικό. Ή «αστυνομία» καταστήματος, που δεν έχει την κατάλληλη κουλτούρα ήρεμης και αποφασιστικής επιβολής. Είναι μια επικίνδυνη ματαιοπονία.

ΑΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ότι η εστίαση μπορεί να είναι υπερμεταδότης του ιού, την καταργούμε και περιορίζουμε μεν την πανδημία, αλλά καταστρέφουμε επιχειρήσεις, απασχόληση, προμηθευτές.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ στιγμή, στέλνουμε λάθος μήνυμα στην κοινωνία. Αν το εμβόλιο δεν αρκεί για να θωρακίσει εμβολιασμένους μεταξύ εμβολιασμένων, ποιος ο λόγος να το κάνουμε; διερωτήθηκαν πολίτες, που δύσκολα συλλαμβάνουν ότι και ο εμβολιασμένος νοσεί αλλά και μεταδίδει τον ιό. Ετσι ή αλλιώς, κερδίζει έδαφος η σκέψη ότι οι εμβολιασμένοι πρέπει να επιβραβεύονται με περισσότερες ελευθερίες, προκειμένου να διαφημιστεί η ιδέα του εμβολιασμού. Στο κάτω-κάτω ο εμβολιασμένος κατά κανόνα νοσεί ηπίως.

ΑΡΚΕΙ ΝΑ τηρηθεί με «στρατιωτική» αυστηρότητα ο έλεγχος στην είσοδο των καταστημάτων. Η θεωρία ότι «δεν μπορούμε να ελέγχουμε τους πελάτες μας» επειδή «δεν είμαστε αστυνομικοί» ή «δεν θέλουμε να τους κακοκαρδίσουμε», πρέπει να εκπέσει αποφασιστικά. Αν θέλουν οι επιχειρήσεις να ζήσουν και να προσφέρουν διασκέδαση στον (εμβολιασμένο) κόσμο και δουλειά στο προσωπικό τους, δεν έχουν παρά να ελέγξουν, να προστατεύσουν και να προστατευθούν.

 

ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ

Η ΚΑΘΙΖΗΣΗ στον αριθμό των εμβολιασμών στην περιοχή μας είναι αποκαρδιωτική. Σημαίνει ότι από όσους δίσταζαν ή είχαν αποφασίσει να αρνηθούν το εμβόλιο, ελάχιστοι μεταπείστηκαν, παρά τον δημόσιο θόρυβο των τελευταίων εβδομάδων. Η πολιτεία οργάνωσε μεν κατάλληλα τον εμβολιασμό, αλλά δεν πέτυχε στον επικοινωνιακό τομέα. Μπορεί βέβαια να ισχύει το αντίθετο. Οτι η πολιτεία πέτυχε. Διότι χωρίς την προσπάθειά της, θα είχαν εμβολιαστεί οι μισοί…